Òmnium Cultural guardonada amb el Premi Ramon Trias Fargas

Actualitat

El passat 22 de juliol de 2004, Òmnium Cultural va firmar un acord de col·laboració amb el Casal Argentí a Barcelona. En aquest acord, ambdues societats es comprometien a treballar per promoure el català i la cultura catalana. D’una banda, les dues entitats col·laboraran per promoure l’ús social de la llengua pròpia i oficial dels Països Catalans integrant els membres del Casal Argentí en el programa “Parelles lingüístiques”. De l’altra, es comprometen a treballar conjuntament per promoure la cultura catalana. Durant la signatura de l’acord, el Casal Argentí va adherir-se a la Comissió 11 de setembre, organitzadora de la Festa per la Llibertat durant la Diada de Catalunya i de la qual formen part més de dues-centes entitats. Aquest acord és una iniciativa més per a la consecució de la plena integració dels nouvinguts a casa nostra. Amb acords de col·laboració com aquest, Òmnium Cultural pretén aconseguir que la promoció de la llengua i la cultura catalanes sigui cosa de tothom.

El passat diumenge 1 d’agost, Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, va recollir el Premi Ramon Trias Fargas. Aquest guardó, atorgat anualment per la JNC, premia la trajectòria d’aquelles persones o entitats que realitzen una important tasca a favor dels Països Catalans.

Alguns dels guardonats en anteriors edicions són Josep
Benet, historiador; Antoni Deig, que va ser bisbe de Solsona; Miquel Martí i Pol, poeta; els periodistes Vicent Partal i Miquel Calzada, Magda Oranich, advocada i Jordi Pujol, president de CiU, que va ser guardonat en la passada edició.