Òmnium Cultural presentarà un document a tots el partits amb cinc punts per defensar la llengua i la cultura catalanes

Actualitat

el president d’ Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha avançat avui que l’entitat té previst presentar un text als partits candidats a les properes eleccions autonòmiques amb una sèrie de recomanacions per a a defensa de la llengua i la cultura catalanes.

el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha avançat avui que l’entitat té previst presentar un text als partits candidats a les properes eleccions autonòmiques amb una sèrie de recomanacions per a a defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Tot i que Porta ha subratllat que el text encara no està acabat i que serà subscrit per diverses associacions, ha detallat els cinc eixos sobre al voltant dels quals girarà el document: 1- Poder viure plenament en català, 2- Convivència intercultural i llengua catalana, 3- Articulació unitària de l’espai lingüístic dels Països Catalans, 4- Reconeixement igualitari del plurilingüisme estatal i 5- Oficialitat del català a la Unió Europea i el reconeixement internacional de la llengua i cultura catalanes.

Aquesta notícia s’ha produït avui durant la signatura d’un conveni de col·laboració entre Òmnium Cultural i la UGT, com anteriorment ja havia fet amb CC.OO, per tal d’unir els seus esforços per promoure la llengua i la cultura catalanes en tot el territori, en especial, en el món del treball i entre la població immigrant. A més a més, han reclamat el traspàs de les competències plenes d’immigració a la Generalitat de Catalunya.

Tribuna Catalana 30/09/03

http://www.tribunacatalana.org/out.php?accio=imprimir&id=2005