Sam Abrams situa Màrius Sampere en ‘l’avantguarda poètica’ contemporània

Actualitat

Trepadellaclourà, dissabte 25, el curs de ball folk que la nostra delegació ha organitzat per a les tardes dels dissabtes de març.

04/10/05 (Redacció ÒC)
La primera sessió del cicle Poetes del Carles Riba dedicada a Màrius Sampere va tenir lloc el 3 d’octubre a la seu nacional d’Òmnium Cultural. La sessió va anar a càrrec de l’expert en literatura Sam Abrams, que realitzà una conferència d’aproximació a l’autor de Si no fos en secret.
Abrams va qualificar Sampere com ‘un dels grans poetes de la modernitat’ que va ‘desbancar’, segons les seves pròpies paraules, ‘la tradició literària de Foix, Carné o Segarra’. Per a l’expert, l’obra del poeta no té etapes, sinó que la seva va ser ‘una evolució cap a una poesia cada vegada més coherent’. Abrams també va destacar que la poesia de Sampere, per la seva innovació i originalitat, va ‘patir un cert ostracisme’ al principi però que la gent que el criticava abans ha vist que ‘l’entorn ha canviat i la seva poesia s’ha fet cada cop més actual’.
Per Abrams, reivindicar Màrius Sampere i la seva obra és reivindicar la literatura moderna, ‘hereva de la literatura moderna anglosaxona i europea’ que la situa en ‘l’avantguarda poètica’.
La propera setmana la sessió passarà de fer-se dilluns a dimarts i es realitzarà a la llibreria Proa (C/Rosselló, 212, Barcelona) i la mateixa comptarà amb l’assistència de l’autor. Per a més informació del cicle, cliqueu aquí.