Torna el Badacanta, el karaoke en català d’Òmnium

Actualitat

Òmnium Solsonès ha iniciat aquesta tardor la programació d’activitats de l’àmbit de cohesió social. La primera de les accions d’aquest eix ha consistit a dur a terme la primera activitat Quedem? a la comarca.

El proper diumenge 16 de desembre a partir de les 17h i durant tota la tarda la plaça de la Vila acollirà la segona edició del ‘Badacanta’, un karaoke en català organitzat pels joves d’Òmnium Cultural de Badalona. Amb el lema ‘Per Nadal, cantem en català’, l’acte té com a objectiu potenciar l’ús social del català i la música en la nostra llengua a banda de fer passar una bona estona a totes les persones que hi vulgui participar.

Tots els ciutadans que ho vulguin estan cridats a participar-hi, ja sigui pujant a l’escenari a cantar alguna de les cançons o animant des de la Plaça. Badacanta disposarà d’un ampli repertori de música en català: des de clàssics com ara la Trinca, Els Pets o Sau fins a les cançons dels grups del moment, com Amics de les Arts, Manel o els Catarres.

En plena campanya comercial, i en l’últim diumenge amb comerços oberts abans de Nadal, l’activitat busca també potenciar el comerç de proximitat. Per aquest motiu, el Badacanta s’ha pogut realitzar amb la col·laboració dels eixos comercials i botigues. Totes les persones que pugin a cantar participaran en un sorteig en el qual podran guanyar diversos premis valorats en 900 € que han cedit més d’una trentena de comerços. Entre molts d’altres, es podran aconseguir sopars per dues persones a diversos restaurants de la ciutat,, lots i paneres de productes, un pernil o diversos xecs-regal.

Per sortir a cantar només caldrà ser a la plaça de Vila durant l’acte i apuntar-se en el punt d’informació, habilitat al costat de l’escenari. Per a més informació, Òmnium Badalona ha adaptat la seva pàgina a Facebook amb tots els detalls de l’activitat.

Marta Domingo, membre de joves d’Òmnium, destaca l’aposta de la seu territorial per aquest acte que va tenir un gran impacte l’any passat. Assegura que “hi haurà novetats aquest any, amb un karaoke que comptarà amb un repertori encara més ampli i amb algunes millores tècniques a l’escenari”. Així mateix, valora de “molt positiva” la resposta que han donat els comerciants de la ciutat tot i el “complicat context que vivim”.

El karaoke ja es va celebrar per primer cop el nadal passat i va ser un èxit amb més de 100 persones que van pujar a l’escenari durant les més de 4 hores de karaoke musical en català (vídeos de la primera edició).

Badacanta compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Òmnium i el Tot Badalona han arribat a un acord, de manera que el setmanari esdevé el mitjà oficial del Badacanta, facilitant així l’arribada de tota la informació de l’esdeveniment a més badalonins.

LLISTA DE PREMIS

 

Premis gentilesa de:

4 Pedres, Art-Vià, Badaestètic, Bar El Círcol, Cursa BDN Running, Blau Perfumeries, Boutique 3, Ca la Mercè, Cafè de les Antípodes, Cake&Co, Can Sellarès, Comerciants BadaCentre, Dama, Domènech Joiers, El Círcol, El Cullerot, Gilprat, Grup Vidal, Gubern, Imaginarium, Joieria La Plana, K-Nonge50, Ludik,  Margenat, Milar David, Musica’t, Nowdata, Pantaiberic, Pastisseria Forn Catalunya, OKEY, Perruqueria Miquel Carreras, Perruqueria Susana Nuñez, Plàstic, Restaurant La Costa, Restaurant La Sargantana, Restaurant Tariq, Saltamartí, Sarau 08911, Sarau Clàssic, Selecta Vidal, Tayaimgut, Titus Carpa, Vidal Grup i Vullunaestelada.cat.