Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Benvinguts a la història que es fa cada dia

0 comentari(s) -
Benvinguts a la història que es fa cada dia

Sant Jordi ens porta un any més el Dia del Llibre i de la Rosa, que ja sabem tots que és molt més que això. S’hi desplega amb força la capacitat d’encontre de la cultura catalana. És un dia per a la civilitat, per a una idea de país que va més enllà de les reivindicacions. Ens sentim convocats a demostrar què som capaços d’atènyer.

Per això aquesta diada ens donarem a conèixer amb tota la nostra convicció. Disposarem de 100 parades a tot el territori, amb més de 500 voluntaris que hi posaran tantes hores com il·luisió. No ho fem sense una bona causa: sabem que hem de créixer.

Els últims cinc anys han estat plens d’emocions i també de victòries. Ho hem de dir amb aquesta paraula, per no oblidar fins a on hem arribat. I ara, per emprendre el darrer tram d’aquest trajecte, necessitem ser-ne molts més. Les nostres raons han d’impregnar el conjunt de la societat i només ho aconseguirem si, junts, ens proposem estendre encara més la voluntat de refundar i constriur plegats un país nou, més pròsper, més just, més culte i més participatiu.

En aquests mateixos anys hem demostrat que som capaços de gestes extraordinàries i hem pogut presentar al món el somriure d’un moviment pacífic i democràtic. Hem viscut grans jornades històriques que tots tenim a la memòria. 

Però un país no es fa tan sols amb grans cites que quedin posades per sempre al calendari de la Història. El país nou l’hem de fer cada dia. L’hem de forjar en cada detall, amb la paciència serena de l’esforç constant i la força de moltes persones anònimes amb qui volem compartir un futur millor. Sense renúncies per part de ningú. Sense imposicions de cap mena. Senzillament acceptant que la suma d'uns i altres ens enriqueix. Ens fa millors.   

Per tot això us convoquem a viure amb nosaltres tots aquests dies que no són «històrics». Només així farem història.

Nosaltres posem Òmnium al servei de tothom, sense cap distinció. I us proposem que hi participeu. Cada dia, cada setmana, amb els vostres amics i familiars, amb els vostres companys i col·legues, amb els vostres veïns i conciutadans. És la tasca diària la que ens farà lliures. És amb el dia a dia sense història que #FemHistòria.

Fem-nos encara més grans. Siguem-ne molts més. Feu vostra aquesta entitat, associeu-vos amb tots els que volem un país molt millor. Fem d’aquest Sant Jordi un dia històric dels dies sense història. Multipliquem-nos, donem-nos a la lluita de pau i democràcia per aconseguir les eines que ens faran lliures.

I no ens oblidem dels llibres, que ens fan més savis i més lliures, ni de les roses, que ens ajuden a dir que sabem estimar. Estimem-nos perquè és així com guanyarem.

Que tingueu un bon Sant Jordi. M’agradarà molt trobar-vos i compartir un moment amb tots vosaltres a la parada d’Òmnium a la Rambla Catalunya de Barcelona. Us hi espero, juntament amb tots els voluntaris i els autors que ens hi acompanyaran durant tot el dia. Bona Diada! 

 

Jordi Cuixart

President d'Òmnium

Cultura

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per comprovar que ets un usuari real i per evitar entrades automatitzades.
Imatge CAPTCHA
Introdueix els caràcters que apareixen a la imatge.