Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La Nit de Santa Llúcia, la festa de tots els qui estimem la llengua catalana

0 comentari(s) -
La Nit de Santa Llúcia, la festa de tots els qui estimem la llengua catalana 
La Nit de Santa Llúcia va tornar després de més de trenta anys a les Terres de l'Ebre, cosa que es va convertir un esdeveniment de primer ordre pel sector cultural ebrenc. Tortosa va ser la ciutat amfitriona de la vetllada literària que reuní una bona representació del món cultural i literari català i ebrenc. L'espectacle en el qual es lliuraren els premis tingué ingredients que mostraven els sons tradicionals ebrencs i la contemporanietat artística. Tot plegat en un equilibri excel·lent que féu passar una vetllada agradable als assistents. 

Textos de poetes ebrencs i valencians donaren el to literari de la nit més literària del país. I els protagonistes, com no podia ser d'altra manera, foren els autors premiats en les diferents modalitats. Obres premiades que seran publicades els primers mesos de l'any 2016 i per les quals la Nit de Santa Llúcia els representa el trampolí per esdevenir un èxit literari. 

Als parlaments finals s'expressà el desig que la Nit de Santa Llúcia no torni a tardar una trentena d'anys més per poder celebrar-se en terres ebrenques i fou també un marc idoni perquè el president d'Òmnium, Quim Torra, recordés la importància que té la llengua catalana per al nostre país i la capacitat que hem tingut els catalans per mantenir-la i prestigiar-la davant dels molts atacs que ha rebut. La Nit de Santa Llúcia és un homenatge a la llengua, a la llengua escrita, perquè una llengua sense textos literaris, sense una literatura forta, sense un important grup d'escriptors que la utilitzin per expressar les seves creacions, és una llengua amb molt poc futur.

La llengua catalana, compta amb un nodrit nombre d'escriptors amb qualitat, amb trajectòria contrastada i compta també amb un bon nombre de lectors, que tots desitjaríem que fos més ampli. La Nit de Santa Llúcia és la festa de tots, dels que creen i dels que llegeixen i de tots els qui estimem la llengua catalana.


Jordi Ferré
Membre de la junta nacional d'Òmnium Cultural
Cultura

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per comprovar que ets un usuari real i per evitar entrades automatitzades.
Imatge CAPTCHA
Introdueix els caràcters que apareixen a la imatge.