Carregant Esdeveniments

Cicle Exili’39. Recorregut per la Figueres del ’39.

Actes i activitats

28 de maig de 2010, 0:00 h

Tant si hi heu entrat alguna vegada com si no, no deixeu passar l’oportunitat de participar en aquesta visita guiada a la majestuosa catedral de la Santa Seu i Santa Eulàlia. Símbol de la diòcesi de Barcelona, és el seu temple principal i la mare de totes les esglésies de l’arquebisbat.

L’any 2009 ha estat la commemoració dels 70 anys de la Retirada. Diferents entitats de la comarca de l’Alt Empordà han realitzat diferents homenatges, activitats i treballs amb l’objectiu de difondre la memòria històrica i homenatjar als testimonis que encara són entre nosaltres.

 Enguany, algunes d’aquestes entitats hem organitzat un seguit d’activitats al voltant dels fets que van ocórrer aquells anys tant importants per la història de la nostra gent i el nostre país.

El dia 28, es faran diversos actes al llarg del dia:

La jornada s’iniciarà amb un recorregut per la Figueres de l’any 1939, a 2/4 de 10 del matí a davant de l’I.E.S. Mª. Àngels Anglada. 

A les 12h hi haurà una commemoració al nou Monument als Exiliats al C/Jonquera. Tot seguit, es celebrarà el dinar de germanor a l’Hotel Restaurant Ronda a 2/4 de 2

Després del dinar, s’anirà a visitar el Museu de la Tècnica de Figueres a 2/4 de 5. I finalment, a les 9 del vespre, es clourà la jornada amb un concert de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà amb el títol "70 anys de l’exili de 1939" al Teatre Municipal de Figueres. 

Podeu consultar el programa sencer del cicle a l’arxiu adjunt.

Adreça/Ubicació
17600 Figueres, Alt Empordà, Catalunya