Herències i llegats

deixa el teu llegat solidari

Fa més de 60 anys que defensem la cultura, la llengua, els drets civils, la cohesió social, i l’autodeterminació. La nostra entitat es financia només amb fons propis, gràcies a les aportacions dels socis i els simpatitzants. Amb el teu llegat solidari, ajudaràs a millorar la societat de les futures generacions.

Ajuda'ns a construir el futur

Gràcies a les aportacions d’herències i llegats seguirem treballant per un futur millor:

Impulsem la llengua catalana

Impulsem els autors en llengua catalana amb la consolidació de premis literaris com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any.

Promovem la cultura

La mostra d’audiovisuals VOC, el premi Sambori de narrativa infantil i juvenil o la tradició de la Flama del Canigó són iniciatives que impulsem per fomentar la cultura catalana.

Treballem pel territori i en el territori

Treballem amb el territori per expandir les campanyes de l’entitat arreu dels Països Catalans.

Defensem els drets i les llibertats

Defensem els drets civils posar fi a la repressió de l’Estat espanyol i aconseguir la independència.

Aconseguim un país més just

Treballem perquè Catalunya tingui una societat més justa i lliure de pobresa, d’exclusió i de desigualtats.

Reclamem l’amnistia i la llibertat

El nostre president, Jordi Cuixart, va ser injustament condemnat per haver defensat la llibertat d’expressió. Treballem incansablement per l’amnistia de totes les persones represaliades i el dret a l’autodeterminació.

PREGUNTES

Un testament solidari és el fet de deixar a una entitat el teu patrimoni, o una part d’aquest, sigui del valor que sigui i sense perjudicar als teus hereus legítims.

A l’hora de fer testament, pots optar per deixar-nos una herència o un llegat. L’herència és la totalitat de les propietats, drets i obligacions que es transmeten als hereus. El llegat, en canvi, és una part de l’herència que s’assigna a una persona física o jurídica. Pots deixar-nos diners, accions, béns materials (immobles, joies, obres d’art…). Qualsevol aportació, per petita que sigui, pot constituir-se com a llegat a favor d’una entitat com Òmnium Cultural. 


Tingues en compte també que si inclous Òmnium en el teu testament, no perjudicaràs els hereus legítims, continuaran sent els legitimaris de la part legal que els pertoca.

Només cal que vagis a un notari i li indiquis que vols deixar a Òmnium Cultural, la teva herència o llegat i facis constar les nostres dades:

Òmnium Cultural

C. Diputació, 276, principal, Barcelona

CIF: G08310070


El testament el pots modificar tantes vegades com vulguis al llarg de la vida.  


Si decideixes incloure Òmnium en el testament, és convenient contactar-nos per tal que vetllem que les teves voluntats es compleixen. 

Òmnium està exempta de pagar l’impost de successions i, per tant, podrem destinar íntegrament el que ens deixis a complir les teves voluntats. 


Així mateix, els ingressos derivats d’herències i llegats estan exempts en l’Impost de societats per ser una organització no lucrativa acollida a les exempcions fiscals recollides en la Llei 49/2002.

CONTACTA AMB NOSALTRES