Carregant Esdeveniments

LA LLENGUA com a eix vertebrador de la identitat nacional

Actes i activitats

26 de març de 2011, 0:00 h

Els jurats, constituïts per mestres i professionals de la llengua de les nostres comarques, es van reunir el 4 de març per a el·laborar el veredicte que es farà públic en un acte festiu que tindrà lloc a la Casa Canals de Tarragona.

IV Jornada “El fet nacional a l’Europa del segle XXI”

Històricament el catalanisme ha fonamentat el fet nacional, per davant de tot, en la llengua pròpia del país. I avui això continua sent vàlid. Però els reptes de futur nacional i la composició social del país demanen pensar-hi i repensar-hi. Aquest és l’objectiu de la IV Jornada que us oferim l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la seu territorial a Ponent-Lleida d’Òmnium Cultural.

26 de març de 2011, dissabte

A l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

(Pl. de la Catedral, s/n. Lleida)

www.fpiei.cat

09,30 h. Inauguració de les jornades.

10,00 h. Conferència inaugural: Joan Maragall, cent anys després: la llengua i la pàtria, a càrrec de Pere Lluís Font, doctor honoris causa per la Universitat de Lleida.

11,00 h. Conferència: Els límits de la constitucionalitat, a càrrec d’Anna M. Pla Boix, professora de dret constitucional de la Universitat de Girona.

12,00 h. Pausa cafè.

12,30 h. Taula Rodona: La llengua catalana i la identitat nacional, a càrrec de Joaquim Capdevila, Ramon Sistac, Paquita Sanvicen i Carme Vidal. Modera: Conxita Navarro.

14,30 h. Cloenda.

Programa

Adreça/Ubicació
Catalunya