Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘Obra gramatical i lingüística completa. Volum I’ de Jaume Vallcorba i Rocosa

Actes i activitats

24 de novembre de 2010, 0:00 h

La Ciutat de la Justícia és un complex format per vuit edificis dissenyats per albergar la seu de la justícia i l’activitat empresarial i comercial de les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat…

Jaume Vallcorba i Rocosa (Barcelona, 1920-2010), figura clau en la represa de l’ensenyament de la llengua des del 1960, escriví una extensíssima obra al llarg de 45 anys, el conjunt de la qual -fins ara escampat en diferents publicacions, moltes gairebé introbables- constitueix una pedrera riquíssima per a la recuperació del català no acastellanat. L’obra completa constarà de tres volums. Aquest primer volum que presentem ens aproximarà al conjunt de l’obra editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

A més de comentar l’obra, els tertulians parlaran de la trajectòria i la importància de la figura de Jaume Vallcorba en els orígens d’Òmnium Cultural pel què fa a tota la tasca que l’entitat, en l’àmbit de la llengua, ha fet al llarg dels difícils anys seixanta i setanta.
 

Hi intervindran: Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural; Josep Massot i Muntaner, historiador i director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i Josep Ferrer i Lluís Marquet, filòlegs, recopiladors de l’obra i curadors de l’edició.
 

Adreça/Ubicació
Catalunya