Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Montserrat Roig, 3 en 1: escriptora, periodista i feminista

M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere ens apropa la figura de Montserrat Roig en els tres vessants que millor la defineixen: com a escriptora, com a periodista i com a feminista.  El passat 2016 es van commemorar els 70 anys del naixement de Montserrat Roig i 25 de la seva mort. A Catalunya, va ser una de les veus més clares de la Transició i també una de les dones que va lluitar amb més tenacitat per reivindicar el seu espai com a professional de l’escriptura, sumant-se a la causa del feminisme. Coneguda per el seus articles sense pèls a la llengua, per les seves incisives entrevistes televisives i per llibres periodistics tan importants com Els catalans als camps nazis, es també autora d’una compacta obra narrativa centrada en bona part al barri barceloní de l’Eixample i que és retrat de generacions i costums. 

Ara la volem recuperar, un cop més, en el marc de la programació Els dilluns d'Òmnium a Cerdanyola, que engloba tot un seguit d'activitats que persones d'Òmnium a Cerdanyola estem programant per als propers mesos i que volem que esdevingui una cita habitual per a la ciutat.

Aquesta conferència forma part d'un cicle de xerrades que l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya han organitzat fet amb professionals i expertes del sector entorn la Montserrat Roig per tal de visibilitzar-ne el llegat.

Qui és la nostra convidada d'aquest dilluns?


M. Àngels Cabré és escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, dedicat a impulsar la cultura feta per dones. Ha publicat la novel·la El silencio –que Jordi Cadena ha portat al cinema amb el nom de L’amant del silenci-, els poemaris Gran amor i Si se calla el cantor, i els assaigs Leer y escribir en femenino, A contracorriente. Escritoras a la intemperie del s.XX i Wonderwomen. 35 retratos de mujeres fascinantes. També és autora d'una biografia del poeta Gabriel Ferrater i ha traduït al castellà la seva poesia completa. Col·labora habitualment als mitjans de comunicació (La Vanguardia, El País, Ràdio 4…) i imparteix conferències sobre temes relacionats amb les dones i la cultura. Forma part de l’equip docent del Màster Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quan
27 febrer, 2017 - 19:00

On
Ateneu de Cerdanyola del Vallès, sala 22 (c. de la Indústria, 38-40. Cerdanyola del Vallès)


Territori/s
Sabadell


Etiqueta/es
Òmnium Sabadell
Cerdanyola del Vallès
Els dilluns d'Òmnium a Cerdanyola
Associació de Dones Periodistes de Catalunya


Compartir