Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

102.322socis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

102.322socis a tot el món

Saber-ne més

Barcelona-Les Corts

Presentació del poemari "Per damunt dels estels"

Presentació del poemari "Per damunt dels estels"

El pròxim dissabte 24 de març tindrà lloc la presentació del poemari "Per damunt dels estels" a càrrec de la seva autora Helena Soler. L'acte es realitzarà a l'Ateneu Popular de les Corts i serà conduït per l'escriptora Cristina Company. A més, l'acte compta amb la col·laboració de l'editorial Quorum Llibres, que ha editat aquest poemari i la llibreria El Gat Pelut.
Quan
24 març, 2018 -
19:00 al 21:00

On
Ateneu Popular de Les Corts (c/ Galileu, 252)


Territori/s
Barcelona-Les Corts


Etiqueta/es
poemes
llibre
escriptora
Helena Soler
Per damunt dels estels


Compartir

Decorem la Marató de Barcelona

Decorem la Marató de Barcelona

Aquest diumenge 11 de març, se celebra la Marató de Barcelona. Des d’Òmnium Cultural, volem aprofitar qualsevol oportunitat per reivindicar la llibertat dels nostres presos polítics. Ajuda'ns a decorar el recorregut cedint el teu balcó per penjar una pancarta.
Aquest diumenge 11 de març, a partir de les 8.30 del matí, se celebra la Marató de Barcelona. La cursa està considerada com una de les maratons europees més importants, juntament amb les de París i Londres. Compta amb més de 20.000 participants, molts d’ells provinents d’altres països, essent la més popular de tot l’Estat.
 
Des d’Òmnium Cultural, volem aprofitar qualsevol oportunitat per reivindicar la llibertat dels nostres presos polítics i la manca de democràcia de l’Estat espanyol. La Marató de Barcelona ens proporciona un gran marc per fer-ho. 
 
Per això, totes les persones que tingueu o coneixeu algú que pogués cedir un balcó, una façana o un espai privat on es pugui penjar una pancarta al llarg del recorregut de la marató, us demanem que ompliu el formulari que us adjuntem. Tenim pancartes de diferents mides, per tant, us agrairíem que al formulari indiqueu les mides del vostre espai per tal de poder elegir el material més idoni per col·locar-hi.
 
La data límit per omplir el formulari és el dijous 8 al vespre. Durant el divendres, s’haurà de passar a recollir tot el material necessari a la seu nacional d’Òmnium (C/ de la Diputació, 276, pral., Barcelona, en horari de 9 del matí a 7 del vespre). Ajuda'ns a decorar el recorregut cedint el teu balcó per penjar una pancarta!
 

Quan
06 març 2018

Territori/s
Etiquetes
llibertat presos polítics
esport
Barcelona
Òmnium Cultural
Llibertat Jordi Cuixart


Compartir

Votació popular del III Premi Oriol Canals

Votació popular del III Premi Oriol Canals

Participa en la votació popular del III Premi Oriol Canals i elegeix qui serà el guanyador d'aquesta nova edició. Tu tries!
Participa en la votació popular del III Premi Oriol Canals dedicat a guardonar aquelles actuacions i produccions lúdiques més rellevants en català destinades als infants i joves. El formulari estarà obert fins al 15 d'abril.

Participa a través del formulari!
Quan
02 març 2018

Territori/s


Compartir

Acte d'homenatge a l'escriptora argentino-catalana, Patrícia Gabancho

Acte d'homenatge a l'escriptora argentino-catalana, Patrícia Gabancho

El passat dimecres 21 de febrer, va tenir lloc a la Sala d'Actes de la nova Biblioteca Montserrat Abelló de Les Corts, l'Acte d'Homenatge a l'escriptora argentino-catalana, Patricia Gabancho, a càrrec de l'historiador i polític Jaume Sobrequés
En Marc Magrinyà, president d'Òmnium Les Corts, va presentar en Jaume Sobrequés de qui en va destacar la seva activitat acadèmica i política, a bastament coneguda. El professor Sobrequés va començar elogiant la persona de la Patrícia, definint-la com una enamorada de Catalunya. Va estudiar la llengua catalana a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya, que eren independentistes i d'esquerres. Estudià periodisme i es traslladà a Catalunya un dia abans de complir 22 anys, el 1974, per conèixer Barcelona i comprendre una nació sense Estat.
 
De seguida es va començar a relacionar amb els intel·lectuals del moment i a assumir un alt compromís amb la cultura catalana. Membre del Cercle d'Estudis Sobiranistes i una de les fundadores de l'Assemblea Nacional Catalana, va posar de manifest el seu activisme i compromís inequívocs amb el nostre país. 
 
La Patrícia tenia un profund coneixement de la trajectòria històrica i cultural de Catalunya. La seva extensa obra ens parla d'història, d'activisme, de feminisme, de política, de la seva ciutat, Barcelona, que estimava i coneixia tan bé...  En Jaume en destaca també la mirada crítica i esperit progressista.
 
El setembre 2012 va rebre el Premi Prudenci Bertrana amb la seva novel·la semi autobiogràfica La néta d'Adam. Altres obres destacades són “Les dones del 1714” (2014) on es barreja història i feminisme , “L'autonomia que ens cal és la de Portugal” (2012), o “El preu de ser catalans .Una cultura mil·lenària en vies d'extinció” (2007) on pronostica que la desaparició de la llengua i la cultura catalanes pot ser cosa de dues generacions.
En Jaume en destaca també la mirada crítica i esperit progressista... Va col·laborar en diversos mitjans de premsa i ràdio, en tasques de difusió cultural i va participar en les principals tertúlies mediàtiques catalanes.
 
 
Per acabar, en Jaume Sobrequés, ens ha fet una gran proposta, el compromís de llegir la Patricia! Llegir-la si encara no ho hem fet o llegir un altre dels seus llibres... aquest serà el nostre veritable homenatge a una dona que ens va estimar i es va fer estimar.
 
Òmnium Les Corts volem agraïr a la Biblioteca Montserrat Abelló l'esforç que ha fet per acollir aquest primer acte, a la Sala d'Actes i  també a totes les veïnes, veïns i públic en general que ens vàreu acompanyar i que vau omplir la sala de gom a gom!
 

Quan
21 febrer 2018

Territori/s
Etiquetes
Patrícia Gabancho


Compartir

Homenatge a Patricia Gabancho

Homenatge a Patricia Gabancho

La periodista, escriptora y activista argentina Patricia Gabancho (Buenos Aires, 1952 – Barcelona, 2017) va començar a estudiar català a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya. El 1974, als 22 anys, es va traslladar a Catalunya, d'on ja no va marxar.

Va tenir una extensa carrera com a periodista i escriptora, amb un interès especial pels temes relacionats amb la realitat catalana: història, urbanisme, immigració, llengua, cultura i política. De la seva militància independentista durant la Transició en va sortir A la intempèrie. Una memòria cruel de la Transició catalana (1976-1978). De la seva producció destaquen El preu de ser catalans (2007), sobre la relació de la cultura catalana amb el mercat, i Crònica de la independència (2009), periodisme-ficció sobre el procés de secessió de Catalunya. També ha escrit La néta d'Adam, sobre les seves arrels argentines amb el qual va guanyar el premi Prudenci Bertrana el 2012, Les dones del 1714 (2014), El cant de les Sibil.les (2015) i Amàlia i els esperits (2017). Va ser col.laboradora del diari Ara, d'El País i de Nació Digital i va participar en les principals tertúlies audiovisuals, combinat amb una tasca molt intensa com a conferenciant, divulgadora i analista, especialment centrada en la independència de Catalunya. L’any 2014 fou elegida vicepresidenta primera de l’Ateneu Barcelonès sota la presidència de Jordi Casassas.

Aquí podeu descarregar al cartell de l'acte

Quan
21 febrer, 2018 -
19:00 al 21:00

On
Biblioteca Montserrat Abelló (c/Comtes de Bell-lloc, 192-200, Barcelona)


Territori/s
Barcelona-Les Corts


Etiqueta/es
Patrícia Gabancho


Compartir

Èxit de l'Assemblea General Ordinària

Èxit de l'Assemblea General Ordinària

Molt d'interès i participació a la darrera assemblea d'Òmnium Les Corts

L’Assemblea General Ordinària organitzada per la Junta territorial d’Òmnium Cultural del districte de les Corts va tenir lloc el passat dissabte 27 de gener a l’Ateneu Popular de les Corts amb l’assistència de 40 socis, i va comptar amb la presència de Roser Sebastià membre de la Junta Nacional.

El detall de les activitats programades són:

Febrer – Acte Homenatge a Patrícia Gabancho a càrrec de l’historiador Jaume Sobrequés (21 de febrer a les 17.00h a la Biblioteca Montserrat Abelló)

Març – Presentació del llibre de poemes “Per damunt dels estels” d’Helena Soler (24 març)

Abril – Parada Sant Jordi / Entrega Premi Oriol Canals (28 abril)

Maig – Tast de vins catalans

Juny – Flama del Canigó i Sant Joan

Juliol – Recorregut per l’obra d’Horaci Seguí

Setembre – Marxa de Torxes

Octubre – Festa Major (Activitat + actuació premiat Oriol Canals)

Novembre – Assemblea General de Socis

Desembre – Recital a càrrec de Sílvia Comes

Mitjançant aquestes les activitats, cal remarcar que s’han posat com a objectius principals incrementar la nostra presència al districte i augmentar el voluntariat.

En el torn obert de paraules es va fer palesa la preocupació dels socis pel moment polític que vivim i l'acció de l'entitat. Per altra banda, es va lloar la difusió que es feia dels premis Sambori i Pissiganya, i que s’haurien de fer extensives activitats similars a franges d’edat superiors.

L'assemblea va cloure amb l'actuació de "La mirada violeta" de la mà de l'Aina Torres i la Meritxell Gené, i finalment amb un pica-pica.

Quan
09 febrer 2018

Territori/s
Etiquetes
AGO


Compartir

Lliurament del Premi Sambori Òmnium 2018 a Barcelona

Lliurament del Premi Sambori Òmnium 2018 a Barcelona

La dotzena edició del Premi Sambori Òmnium ha mantingut una alta participació tan d'alumnes com de centres a Barcelona. En el cas de la demarcació de Barcelona, enguany hi han participat un total de 3.801 alumnes de 42 centres diferents (repartits entre els 10 districtes de la ciutat), presentant un total de 165 treballs que optaven als 18 finalistes de la demarcació.
 
El Premi Sambori Òmnium va néixer el curs 2006-2007 i ha anat incrementant, any rere any, la seva participació. Les 34 seus d'Òmnium i les 6 gestores locals distribuïdes en 12 demarcacions faran conèixer els guanyadors durant les següents festes del Premi Sambori Òmnium 2017.
 
L'acte de la demarcació de Barcelona tindrà lloc el dijous 22 de març, a les 18:00 h, al teatre dels Lluïsos d'Horta (c/Feliu i Codina, 7)
 
Més informació del Premi Sambori Òmnium.
Quan
22 març, 2018 -
18:00 al 19:00

On
Lluïsos d'Horta, c/Feliu i Codina, 7.


Territori/s
Barcelona-Ciutat Vella
Barcelona-Gràcia
Barcelona-Horta-Guinardó
Barcelona-Eixample
Barcelona-Les Corts
Barcelona-Sant Andreu
Barcelona-Sants-Montjuïc


Etiqueta/es
Barcelona
demarcació
Horta
Lluïsos d'Horta
Premi Sambori
Horta-Guinardó


Compartir

3a edició Premi Oriol Canals

3a edició Premi Oriol Canals

Nova convocatòria del Premi Oriol Canals per aquest 2018


Quan
12 gener 2018

Territori/s
Etiquetes
premi oriol canals


Compartir

Les seus d'Òmnium a Barcelona col·laboren en la difusió dels actes de l'ANC sobre el 155

Les seus d'Òmnium a Barcelona col·laboren en la difusió dels actes de l'ANC sobre el 155

Els actes tindran lloc dimarts 24 i dimecres 25 d'octubre a diferents districtes de la ciutat i tenen per títol "155, i ara què?".
Per a aquest dimarts 24 i dimecres 25 d'octubre, les assembleea territorials de l'ANC a Barcelona han organitzat actes a diferents districtes de la ciutat que tenen per títiol "155, i ara què?". Les seus territorials d'Òmium Cultural col·laboren en la difusió i assistència d'aquests actes. Busca el que et vagi millor i participa-hi!

Dimarts 24 d'octubre, a les 19 hores

  • Sarrià-Sant Gervasi, al Teatre de Sarrià (C/ del Pare Miquel de Sarrià, 8)
  • Gràcia, a l'Orfeó Gracienc (C/Astúries, 83)
  • Sant Andreu, al Casal Catòlic (c/ Pons i Gallarza, 58)

Dimecres 25 d'octubre, a les 19 hores
  • Sant Martí, a la Formiga Martinenca (c/ Mallorca, 580)
  • Sants-Montjuïc, al Local de la CAL (C/ Olzinelles, 118)
  • Eixample, a l'Eixample Teatre (C/ Aragó, 140).


Quan
24 octubre 2017

Territori/s
Etiquetes
ANC
referèndum
Barcelona
Òmnium Cultural


Compartir

Òmnium les Corts celebra una Festa Major amb molta música!

Òmnium les Corts celebra una Festa Major amb molta música!

El 29 de setembre Òmnium les Corts va celebrar la Festa Major al barri amb sardanes i concert.
El passat dia 29 de setembre, Òmnium Les Corts vam organitzar, dins dels actes de la Festa Major del barri, una ballada de sardanes a la plaça de la Concòrdia amenitzada per la Cobla Sant Jordi. Va ser molt celebrada pels veïns i veïnes de totes les edats, que van ballar i gaudir de totes i cadascuna de les sardanes!

Més cap al tard, també vam tenir l'actuació de Quimi Portet que va oferir el seu repertori habitual i també comentaris defensant les llibertats democràtiques i el dret a decidir.

Entre les dues actuacions, s'esperava la presència i parlament de la membre de la Junta Nacional, Roser Sebastià, que va excusar la seva assistència.

Quan
05 octubre 2017

Territori/s
Etiquetes
òmnium les corts
festa major de les corts
cobla sant jordi
quimi portet


Compartir

Pàgines

Subscriure a RSS - Barcelona-Les Corts