Estenem poesia, lectura del Premi Sambori i concurs de monòlegs en català, les activitats d’Òmnium Gironès per Sant Jordi

Actualitat

Òmnium Gironès organitza tres activitats per aquest Sant Jordi 2015 amb un objectiu comú, la divulgació i l’impulsa de la llengua i la cultura catalana.

Amb el títol “Estenem poesia” s’ha omplert el pont Eiffel de Girona amb poemes que els ciutadans s’han pogut endur i posar-ne de nous. Durant el matí, en col·laboració amb Fem Ràdio, diversos alumnes han llegit els seus treballs guanyadors del Premi Sambori Girona- Catalunya Nord. Finalment, a la tarda, s’ha celebrat el primer Concurs de monòlegs en català, on persones amateurs han posat a prova les seves habilitats davant el públic i el jurat. 
 
Sant Jordi és la festa de la llengua i la cultura catalana i Òmnium Cultural impulsa activitats culturals arreu del territori. Per la diada l’entitat surt al carrer a molts pobles i ciutats del país i els espais Òmnium esdevenen un punt de trobada per a lectors i escriptors.
 
Com a novetat d’enguany, Òmnium Gironès, en col·laboració amb El Galliner i l’Escola de Monòlegs de Sant Feliu de Guíxols, ha organitzat el I Concurs de monòlegs en català. Tot i haver-hi quatre inscrits, finalment només dues persones han recitat el seu monòleg al carrer de l’Albereda, davant de la font de  Mossèn Cinto Verdaguer (al costat de la Plaça Catalunya). 
 
D’altra banda, Òmnium Gironès també organitzat l’activitat “Estenem poesia”. Durant tot el dia els vianants que passaven pel pont de les Peixateries Velles, o pont de l’Eiffel, de Girona han trobat una “estesa” de poemes, que podien agafar o fins i tot podran penjar-ne algun de propi. 
 
Finalment, durant el matí alguns dels alumnes guanyadors del Premi Sambori Girona- Catalunya Nord han llegit les seves obres en directe a través de l’emissora Fem Ràdio, que tenia el seu estand al carrer. Han estat un total de sis alumnes dels 18 guanyadors del Premi Sambori. Precisament aquests 18 guanyadors de la demarcació passen a la final catalana i tots ells tenen la possibilitat de guanyar el Premi Sambori Òmnium Catalunya. Els guanyadors se sabran el dia 29 de maig.