Cinquanta persones a Sant Celoni per parlar de funcionaris i desconnexió

Actualitat

La sala Bernat Martorell va acollir ahir una conferència col·loqui sobre la situació dels treballadors públics en el procés de desconnexió

Dijous, 23 de febrer, a les 19 h, unes cinquanta persones van acudir a la sala Bernat Martorell de Can Ramis, a Sant Celoni, per escoltar Joan Anton Font i Francesc Deulofeu, que van parlar sobre les possibles situacions en què es poden trobar els funcionaris en el referèndum i el procés de desconnexió posterior.

En primer lloc, Mercè Picart, coordinadora i membre d’Òmnium Baix Montseny i presidenta fins fa molt poc de la seu territorial del Vallès Oriental, va donar la benvinguda als assistents i va fer una petita introducció de la conferència. Tot seguit, Francesc Deulofeu, alcalde del municipi, membre de l’AMI, va explicar com des d’aquesta associació s’està treballant per buscar solucions a totes les qüestions que caldrà resoldre en la desconnexió, com , per exemple, la situació dels treballadors públics.


Remei Picart presentant l’acte al costat de Joan Anton Font i Francesc Deulofeu. 

Després de la intervenció de Deulofeu, va ser el torn de Joan Anton Font, secretari de l’Ajuntament de Tarragona i professor associat de Dret Administratiu de la Universitat Rovira i Virgili. Font va fer una explicació detallada i exhaustiva d’un informe jurídic en què s’exposen les possibles conseqüències en l’àmbit penal de l’actuació dels funcionaris durant el procés cap a la independència.

Font es va dedicar a aclarir i a desmentir moltes de les afirmacions que circulen sobre les situacions en què es poden trobar els funcionaris i els delictes pels quals se’ls pot acusar (prevaricació, desobediència i rebel·lió i sedició). també va aportar altre dades d’interès, com que el Codi Penal no preveu com a delicte que una part del territori es vulgui independitzar de la resta i que en el moment que s’aprovin les 4 lleis que han de dotar Catalunya de legislació pròpia el procés estarà sotmès a dret internacional. 

Finalment, va haver-hi un espai per al torn de preguntes i una mica de col·loqui.


Un moment de la conferència-col·loqui a Sant Celoni.