Projecció del documental «20-S» al Vendrell

Actualitat

La cinta narra els fets ocorreguts a les seus de la Generalitat i la mobilització popular davant de la conselleria d’Economia el 20-S i es podrà veure el dimecres 5 de setembre al Centre Cívic L’Estació.

«20-S» ofereix una visió inèdita dels fets que van passar a la conselleria d’Economia i Hisenda a Barcelona el 20 de setembre del 2017. El documental, produït per Mediapro, analitza i mostra amb imatges i testimonis el paper que van tenir Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents aleshores de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, durant una concentració que va durar més de 15 hores, així com l’actuació que van tenir els Mossos d’Esquadra durant tota la jornada.

«20-S», que va reunir gairebé un milió d’espectadors el dia de la seva estrena, és la reconstrucció minuciosa d’una jornada en què, en resposta a múltiples escorcolls en seus de la Generalitat i a la detenció de 14 alts càrrecs del govern, hi va haver una enorme mobilització popular i reivindicativa davant de la Conselleria d’Economia i Hisenda a Barcelona.

El director i productor, Jaume Roures, va assegurar que les imatges podrien servir de prova per a la defensa de Sànchez i Cuixart, que fa més de deu mesos que estan empresonats, primer de Soto del Real i actualment de Lledoners.


Fitxa tècnica
Direcció: Jaume Roures
Guió: Lluís Arcarazo
Música: Xavier Capellas
Productora: Mediapro
Distribuïdora: Televisió de Catalunya

Dades i xifres
Audiència estrena: 982.000 espectadors
Data d’estrena: 28 juny 2018
Durada: 57 min
Idioma original: català