X edició dels Premis DRAC

Actualitat

Orfeó Nova Solsona i Cobla Juvenil Ciutat de Solsona vesteixen d’aniversari els X Premis DRAC

En la seva desena edició, el certamen solsoní, renova la seva imatge, amplia el ventall amb una nova categoria de curtmetratges i surt al carrer en una matinal de poesia, narrativa i cinema pel nucli antic.

Òmnium Cultural del Solsonès ja ha posat a la venda les entrades per a la Xa edició dels Premis DRAC. Una edició de celebració, una edició d’aniversari d’un certament plenament consolidat en el panorama cultural del nostre país i que es renova per a encarar els reptes futurs.

Són moltes les novetats d’enguany: nova imatge, nova web, més presència a les xarxes socials… però les dues més significatives són la incorporació d’una categoria de curtmetratges i la sortida al carrer dels DRAC. El mateix dissabte 21 d’abril, a partir de les 11 de matí i fins a les 2 del migdia, en tres indrets del nucli antic de Solsona, es podrà fer un tast dels treballs finalistes de les tres categories (poesia, prosa i curtmetratges).
  • Torre de les Hores (C/ Castell, 14), Víctor Pérez i Uriol Gilibets recitaran els poemes finalistes, a les 11:00, 12:00 i 13:00
  • Sala de les Homilies de la biblioteca Carles Morató (Plaça Ramon Llumà), es podran llegir els treballs finalistes de prosa, de les 11:00 a les 13:00.
  • Sala Gris (C/ Sant Miquel, 9), es projectaran els curtmetratges finalistes, a les 11:30. 12:30 i 13:30.
La intenció és que tothom pugui gaudir dels Premis DRACS, passejant pel casc antic de Solsona, de tal manera que durant el matí sigui possible l’assistència a les tres categories.

Pel que fa a la gala de lliurament, el mateix dissabte 21 d’abril, a les 9 del vespre, al Teatre Comarcal de Solsona, també tindrà un aire profundament solsoní, ja que, a banda de l’habitual presència d’artistes locals en la primera part, la cloenda comptarà amb dues entitats musicals amb denominació d’origen solsonina per al concert ORFEÓ NOVA SOLSONA i COBLA JUVENIL CIUTAT DE SOLSONA: CONCERT DELS X PREMIS DRAC. Tot plegat, augura una festa d’aniversari espectacular.
 
La compra anticipada d’entrades es podrà fer a l’Oficina de Turisme del Solsonès, a la Ctra. Bassella, n. 1 (Baixos del Palau Llobera), a partir del divendres 13 d’abril, i una hora abans a les taquilles del teatre, el dissabte 21 d’abril. Els preus són els següents: 15 € entrada general i 12 € reduïda (socis d’Òmnium, menors de 12 anys i jubilats)..

Per més informació [email protected] o a la web premisdrac.cat

Programa  DRAC