Estudiants de català de la República Txeca viuen la Festa Major de Vilafranca amb Òmnium

Del 25 d’agost a l’1 de setembre, Òmnium Alt Penedès va acollir quatre estudiants del lectorat de català de la Universitat Carolina de Praga que van visitar el Penedès per millorar els seus coneixements de llengua, conèixer la realitat catalana i viure en primera persona la Festa Major de Vilafranca. Això ha estat possible gràcies al conveni signat per Òmnium i el Centre Carlemany, vinculat al Govern d’Andorra, que és qui impulsa el lectorat de català de la universitat de la capital txeca.
Durant els dies que han estat a Vilafranca, els estudiants txecs van poder fer una immersió absoluta en català i van poder participar i viure en primera persona la cultura popular en el marc de la Festa Major gràcies a la col·laboració d’entitats com els Castellers de Vilafranca o els diferents balls. D’altra banda, els estudiants de català també van ser rebuts per Francisco Romero, alcalde de Vilafranca, que els va donar la benvinguda i van poder conversar sobre la Festa Major, la ciutat i el Penedès. A més a més, acompanyats de membres de la Junta d’Òmnium de l’Alt Penedès, van dedicar un dia a desplaçar-se a Barcelona on van poder visitar el Parlament de Catalunya, on van fer una aproximació a la realitat política i a la història del país, i on també van ser rebuts a la Seu Nacional d’Òmnium Cultural per conèixer més a fons els projectes de l’entitat.
Caves Bolet, celler col·laborador amb l’acollida d’estudiants de català de la República Txeca
Caves Bolet va rebre els 4 estudiants de català de la República Txeca, tot realitzant la visita guiada al seu celler, la cava i l’espai de museu amb tot d’eines antigues de la família Bolet, que es pot trobar a la masia catalana original del 1619, a la mateixa finca de Mas Lluet. La visita finalitzà amb un brunch de tapes tradicionals maridat amb tres dels productes Bolet.
Aquest celler familiar està situat a Castellví de la Marca. La seva producció és d’elaboració integral des de fa més de set generacions i 100% ecològica des de fa més de 20 anys: obtenint tot el raïm de les pròpies vinyes amb una extensió de 70 hectàrees i 16 varietats diferents.
Enguany, destaquen la posada a la venta de la nova varietat vinificada, la Forcada, una varietat prefil·loxèrica autòctona del Penedès i cultivada seguint tots els principis del cultiu biodinàmic.
A més a més, just paret per paret de l’esmentada masia del 1619, hi trobem la casa modernista construïda el 1911, actualment reconvertida en un petit hotel boutique de 5 habitacions.