Carregant Esdeveniments

‘Alícia a l’Espanya de les meravelles’ a la Filmoteca

Actes i activitats

10 de desembre de 2008, 0:00 h

El barri de la Pau és, segurament, un dels més desconeguts de Badalona i uns dels que més ha canviat en els darrers anys. Descobrirem les riqueses que amaga aquest barri: la plaça dels músics, el parc de la muntanyeta, entre d’altres. I acabarem coneixent, també, una entitat que treballa intensament per la cohesió social a la zona: el Casal de Joves de la Pau (més coneguda com La Rotllana).

Assistirem a la projecció d’aquesta pel•lícula dirigida per Jordi Feliu.

Durant una tarda d’estiu de 1978, Alícia s’adorm al seu jardí i viu un malson que la farà viatjar a través dels darrers quaranta anys de la història d’Espanya. Els capítols d’aquest estrany somni parteixen dels suggeriments que proporciona l’original de Lewis Carroll i passen a reflectir pàgines significatives que van de la guerra civil a la mort de Franco. Considerat per Peter Besas, el primer atac frontal del cinema espanyol contra el franquisme, el director utilitza la simbòlica figura d’Alícia per a reflectir moments històrics i polítics diversos de l’Espanya franquista. Feliu dóna al seu relat un caràcter oníric i fantàstic, i construeix una suggerent reflexió sobre la repressió. Vuit anys després de la seva estrena en castellà, es pogué realitzar la versió en català tal com era previst de fer-ho de bell antuvi.

AMB LA PRESÈNCIA DE JORDI FELIU (director de la pel•lícula).

On quedem?
Davant la Filmoteca de Catalunya, avinguda de Sarrià, 33
Com arribar-hi? Vegeu mapa

Quan Quedem?
Dimecres 10 de desembre a les 19.15 h
Durada aproximada: 2 hores

Inscripcions a partir del dilluns 1 de desembre

Per tal d’organitzar el grup, donar-vos alguna informació i garantir la puntualitat de l’activitat us demanem que hi arribeu 10 minuts abans de l’hora d’inici.
 

Adreça/Ubicació
Avinguda de Sarrià , 33 , Catalunya