Carregant Esdeveniments

Arriba la 2a edició dels Fòrums de l’Espluga, a Begues

Actes i activitats
31 de maig, 18:30 h - 8 de juny, 18:00 h de 2019

Òmnium Begues et convida a la segona edició dels Fòrums de l’Espluga , que amb el títol Per una Europa rebel , Lles celebrarà a partir de divendres 31 de maig, en diversos espais de Begues, i fins al dissabte 8 de juny.

Tal com informen els organitzadors si a la primera edició van abordar les migracions arreu del món i les conseqüències per als països d’acollida, en aquesta segona debatran sobre el creixement de la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi, analitzant la situació actual a Europa i la necessitat d’actuar contra l’autoritarisme endegant accions de desobediència civil pacífica. D’aquí el nom que han triat pels Fòrums d’enguany: “Per una Europa rebel”.

Set ponents de diferents disciplines prendran part en els col·loquis: Miquel Ramos, periodista i músic, coautor del projecte Crímenes de Odio; Núria Alabao periodista i antropòloga de la Fundación de los Comunes; Pau Martí, fotoperiodista expert en migracions i conflictes socials; Quique Badia periodista del grup Ramon Barnils; Iolanda Maurici, activista antifeixista membre d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme; Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra, expert en moviments socials; i Jesús Rodríguez, periodista de la Directa.

Les sessions s’iniciaran el dia 31 de maig a les 18:30 a l’Escorxador de Begues (edifici modernista) amb la projecció del documentalPussy Riot: una pregaria punk” que obrirà el debat. Els dies 1 i 8 de juny els col·loquis començaran a les 18:00 a l’Ermita de Santa Eulàlia de Begues (s.XIII), sota el nom “Europa bressol del feixisme” i “Antifeixisme i desobediència civil pacífica”, respectivament.

Els Fòrums de l’Espluga són una iniciativa impulsada conjuntament pel CEB, Centre d’Estudis Beguetans, i el CIPAG, Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal. Les dues entitats col·laboren des de fa anys en diferents investigacions, sempre tenint present la lectura històrica dels fets socials. A més, els Fòrums de l’Espluga compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues i de diverses entitats del municipi, entre elles Òmnium Begues.

T’hi esperem!