Projectes

VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges

El VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. És un festival únic perquè arriba a més de 90 sales d’arreu dels Països Catalans simultàniament durant els mesos de febrer i març. És un punt de trobada entre creadors, públic i referents del sector, una oportunitat per compartir l’experiència del cinema en llengua catalana.

Els curtmetratges seleccionats fan valer la qualitat per sobre de la quantitat. Les obres representen una mostra de la qualitat, diversitat i risc de la creació cinematogràfica en català en el format del curtmetratge, de tota mena d’hibridacions de gènere, posant especial atenció en el talent emergent.
Posem el format del curtmetratge al centre, sovint malentès com el germà menor del llargmetratge. I així, reivindiquem la seva virtut de síntesi narrativa i canviar-ne la percepció que en té el públic per entendre’l com un format competitiu més.

El VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges reconeix el valor de les obres que el protagonitzen i la feina que fan els seus creadors. Per això atorga generosos premis i quotes en concepte de drets d’autor per la selecció en cada edició. Per això el VOC és un festival exemplar.

Compartir l’experiència cinematogràfica a les sales és imprescindible i també cada vegada més difícil. El VOC vol garantir aquest privilegi i fomentar els col·loquis  entre creadors i públic tan sovint com sigui possible.

El VOC també organitza jornades de debat per ser un punt de trobada on compartir l’anàlisi necessària per entendre l’estat de la qüestió del cinema català amb els diversos agents del sector implicats. Així com per conèixer de primera mà els processos creatius dels cineastes tant nacionals com internacionals.
Arribem arreu dels Països Catalans gràcies a la col·laboració amb la Federació Llull, l’aliança entre Acció Cultural pel País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural. I l’afany d’internacionalització del cinema en català es materialitza gràcies a la participació dels casals catalans a l’estranger.

El públic del VOC no ha parat de créixer any rere any, però encara queda molt camí per recórrer, la tasca del festival continuarà fins que es normalitzi l’hàbit del cinema en català a les sales. El VOC és un festival compromès amb el canvi social, i dels valors transversals que caracteritzen Òmnium Cultural.

Notícies

No hi ha notícies