Projectes

VOC► Premis i Mostra d’audiovisual en català

Aquests són els projectes seleccionats per la Sala Oberta 2020. Els responsables de cada proposta defensaran el seu projecte en la presentació pública de projectes, que tindrà lloc el dilluns 3 de febrer de 2020 a les 19 h a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí 1, Barcelona). El jurat determinarà quin dels 5 finalistes guanya el Premi Sala Oberta. El públic assistent tindrà butlletes per votar el seu millor projecte: d’aquí sortirà el Premi del públic Sala Oberta. Entre totes les butlletes sortejarem una subscripció d’un mes a la plataforma FILMICAT.

PROJECTES SELECCIONATS

Elles: Natividad Yarza, la primera alcaldessa de Catalunya

Guió i direcció: Natàlia Moreno
Imatge: Marc Gòmez, Maria Novich
Edició i postproducció: Natàlia Moreno
Actriu: Helena Pàmies
Sèrie: 4 capítols
Gènere: Documental
Municipi: Olot (Garrotxa)

Sinopsi: 

La Natividad Yarza va ser la primera dona alcaldessa de Catalunya escollida democràticament Va morir fent de planxadora a l’exili, malvivint gràcies a un ajut de l’Spanish Refugee Aid. Militant de la llibertat i defensora de la igualtat, va morir sense el reconeixement que es mereixia. Que el seu nom, i el de tantes altres dones que van obrir-nos camí, no desaparegui de la història.

Trencant la regla

Direcció: Irene Margalef Sancho i Ariadna Martínez Rodríguez
Format: Websèrie
Gènere: Sàtira
Municipi: Montbrió del Camp (Baix Camp) i Torredembarra (Tarragonès)

Sinopsi: 

La societat en què vivim està acostumada a veure pel·lícules o reportatges que mostren imatges explícites de violència i que no produeixen cap mena de rebuig. I és que malgrat estar acostumats a veure imatges de persones sagnant a través de moltes parts del cos, encara segueix sent un tabú parlar sobre un fet tan natural com sagnar a través de la vagina. L’objectiu d’aquesta websèrie és trencar amb tots aquests estigmes que regeixen una societat que encara s’escandalitza quan se li mostren imatges gràfiques d’un fenomen fisiològic com és la regla. Però no es busca només això, sinó que també es vol enviar un missatge transgressor a l’hora de tractar aquests tabús que ha anat implantant el patriarcat i una societat sexista al llarg dels anys.

Minut feliç

Direcció: Pepa Fluvià
Guió: Alberto Ramos
Producció: Xavier Docampo i Martina Tresserra
Repartiment: Martina Tresserra, Edu Buch, Laura Aubert, Carles Gilabert, Nausicaa Bonnín, Ramon Pujol, Pau Vinyals, Aida Oset, Javier Beltrán,
Estel Solé, Maria Ribera, Carmela Poch
Gènere: sèrie per Instagram
Municipi: Barcelona (Barcelonès)

Sinopsi: 

Quan falta només una setmana pel seu casament, la Marga deixa el Santi. Vol ser feliç, i està disposada a fer qualsevol cosa per tal d’aconseguir-ho.
Una vegada va llegir en un conte de Jorge Bucay que la vida (la vida de veritat) es mesura en instants de felicitat, i ella no n’ha tingut, d’instants feliços. I si n’ha tingut, els ha oblidat per complet. Per això ha tallat amb el Santi.

Orgull Camp

Direcció: Aïda Torrent Ciudad
Guió: Pep Jové i Aïda Torrent
Producció: Camille Zonca
Gènere: Transmèdia
Municipi: Barcelona (Barcelonès)

Sinopsi: 

Un grup d’adolescents LGTBIQ+ conviuran durant 6 dies a les colònies Orgull Camp. Hi trobaran un espai de llibertat, un refugi. Compartiran confidències, folleteos, aventures, discussions… A través de la convivència, els i les joves aprendran a estimar les seves realitats i a relacionar-se sense prejudicis amb altres membres del col·lectiu. “Orgull Camp” és un projecte transmèdia d’edutainment amb 4 eixos: una sèrie de ficció juvenil; el procés creatiu de la sèrie amb la participació de joves assessores de guió i expertes en temàtiques LGTBIQ; continguts per a xarxes socials; i la Plataforma Orgull Camp, web interactiva per oferir materials pedagògics.

Sant Just Fever

Direcció: Pau Ardèvol Moragues
Producció: Caterina Cladera
Productora: Mun Films
Repartiment: Ritxi Gafarot, Eduard Garrido, Àlex Bert, Anna Sànchez, Nolasc Riba, Clara Segura, Francesc Fàbregas, Jaume Gibert i Nico Bassó
Gènere: websèrie
Municipi: Sant Just Desvern (Baix Llobregat)

Sinopsi: 

L’any 1982 el municipi de Sant Just Desvern és amenaçat per una onada de crims sense precedents provocada per una droga addictiva anomenada Pink Cap o pantera rosa. Una misteriosa mort i la reacció dels seus veïns obligarà el cos de policia, fins aleshores inactiu, a investigar el cas. El malhumorat tinent de policia Rich serà l’encarregat de dirigir la investigació, mentre que els agents “G” i “Bert”, dos homes de poques paraules i moltes bales, seran els responsables de resoldre’l. Tots ells s’hauran d’enfrontar al perillós clan de l’empresari mafiós Don. Quintero, subordinat pel narcotraficant rus Mikhaïl Vasylyk. Abocats a una espiral de violència sense precedents que sembla no tenir fi, la solució dels agents serà actuar el marge de la llei. Res és el que sembla i tot plegat comença a fer olor de socarrim.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.