Projectes

VOC► Premis i Mostra d’audiovisual en català

Aquests són els curtmetratges seleccionats per la Mostra 2020. Qualitat, creativitat, emoció, reivindicació, conflicte, denúncia, repte, actualitat, i molt més. El febrer de 2020 els podreu veure a més de 30 sales de tot el territori. I tindreu 2 sessions per gaudir dels excel·lents curts de la 4a edició dels VOC►.

Sessió 1

Hawaii

Direcció: Jordi Capdevila Garcia (Barcelona)
Producció: Lamalanga
Any: 2019
Durada: 13’ 39”

Sinopsi: 

Un retrat en clau de drama-comèdia, sobre els hàbits i la rutina del dia a dia.

Pedro, un home que fa més de 40 anys que treballa com a taxista, és feliç amb la seva rutina diària; es prepara metòdicament per afrontar cada nou dia, fa els seus exercicis, treballa, s’alimenta, dorm…

Una situació no desitjada fa que aquesta rutina es vegi alterada bruscament.

Pedro es veu obligat a conviure amb això, buscarà la millor manera d’adaptar-se a la nova situació i, d’aquesta manera, poder mantenir la seva rutina… Sense rutina?

Candidat a Millor curtmetratge de ficció als Premis Goya.

Ferides

Direcció: Joan Paüls (Terrassa)
Producció: Igluuu Studies
Any: 2018
Durada: 9′ 19″

Sinopsi: 

Ferides narra la història d’amor entre dues persones invidents, però la seva vida es veu alterada quan el noi porta notícies inesperades. És el darrer curtmetratge del director terrassenc Joan Paüls. Un film protagonitzat per Mireia Vilapuig i Pau Escobar, que es va rodar a Barcelona.

Ha rebut 35 nominacions i 14 premis.

Unburied

Direcció: Sally Fenaux Barleycorn (Barcelona)
Producció: Sally Fenaux Barleycorn
Any: 2019
Durada: 6’

Sinopsi: 

La ruta del Mediterrani és considerada la ruta de migració més mortífera del món, amb més de 14.500 morts, registrades en aquesta zona des de 2014, de persones que tracten d’arribar a port segur. Centenars de persones hi continuen morint mensualment.

El govern espanyol i l’italià han començat a perseguir, enjudiciar i prohibir la navegació de qualsevol ONG que intenti salvar les seves vides. Les nostres germanes i els nostres germans continuen morint. Els mars del món estan plens de cossos negres.

Segon premi Silver Jury Prize del Social Justice Film Festival de Seattle.

Vaca

Direcció: Marta Bayarri (Barcelona)
Producció: Momotrup films
Any: 2018
Durada: 15′

Sinopsi: 

La Marga viu atrapada en una vida rutinària que no la satisfà. Un dia té l’oportunitat de ser algú diferent, però per aconseguir-ho necessitarà trobar ajuda i això no serà tan fàcil.

Candidat a Millor curtmetratge de ficció als Premis Goya.

Dins la Lluna

Direcció: Joan Cabré (Barcelona)
Producció: Joan Cabré
Any: 2019
Durada: 15’

Sinopsi: 

Una colla de joves s’ajunta amb l’objectiu d’aconseguir escalar dins la lluna. Un propòsit forassenyat que demostra que amb ganes i energia positiva no hi ha res impossible. 

L’aventura comença una nit d’insomni i la notícia d’un eclipsi lunar al cap de tres dies. Tres dies de dormir molt poc donen el tret de sortida a un projecte que ha arribat molt més lluny del que esperaven. Les imatges dels escaladors amb la lluna de fons són només el final bonic d’una bonica història.

Estrena VOC.

Ophelia

Direcció: Marc Ortiz (La Sénia)
Producció: Lamalanga
Any: 2019
Durada: 10′ 44”

Sinopsi: 

Es tracta d’una col·laboració artística i multidisciplinària que versa sobre el mite d’aquest fatídic personatge creat per Shakespeare.


Potser, Ophelia és simplement el suïcidi d’una cançó, o el suïcidi de 6 actors.

Estrena VOC.

Sense filtres

Direcció: Jordi Cruset Font (Girona)
Producció: Jordi Cruset Font
Any: 2018
Durada: 16’ 37”

Sinopsi: 

Sense filtres transmet, des del primer minut, sensibilitat i empatia cap a les adolescents i joves que han patit algun tipus de masclisme o discriminació sexista. Els relats, els primers plans i un muntatge i unes entrevistes sense filtres, donen com a resultat una eina audiovisual molt útil i poderosa en l’àmbit socioeducatiu i per a la reflexió sobre gènere i masclisme.

Premi a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa dels Premis RetinES 2019.

Sessió 2

Negre de merda

Direcció: Manel Serrat (Banyoles)
Producció: Un Capricho de Producciones
Any: 2018
Durada: 20′ 21”

Sinopsi: 

Daura és un negre de Banyoles. És immigrant de segona generació, un jove fruit de dues cultures, de dues maneres d’entendre el món i de sentir la religió. De ben petit, va viure la violència a casa i els prejudicis racials al carrer. Un seguit de males decisions van dur-lo a passar tres anys a la presó. A la seva cel·la, va descobrir el poder de la música, del rap, alhora com a mitjà d’expressió, com a refugi i com a taula de salvació.

Premi al millor curtmetratge documental musical de talent jove del festival In-edit.

El dol

Direcció: Joel Muñoz Nuñez (Lleida)
Producció: ECIR FILMS
Any: 2019
Durada: 13′ 39”

Sinopsi: 

L’església està abarrotada per donar l’últim adéu al Josep, veí d’una ciutat morta; com totes. El seu fill Miquel arriba tard a la cerimònia; encara guarda ben endins la rancúnia de temps enrere. Maria l’espera per compartir amb ell el dolor propi i ineludible de la pèrdua d’una persona propera. Quan s’apaguin els llums i s’abaixi el teló, l’únic real que romandrà en aquell escenari seran els ossos d’en Josep (que en uns mesos no seran res més que pols). Un conjunt irreal d’ànimes i espais d’ultratomba que són el reflex d’una societat teatralitzada que viu en un etern dol.

Selecció oficial de curts valencians de l’Alfàs del Pi, a la secció Brot del Most Fest de Vilafranca i al Fic Vi de Vila-seca.

Bruna

Direcció: Albert Blay (Tarragona) i Cristina Massagué (Barcelona)
Producció: Filmative
Any: 2019
Durada: 13′

Sinopsi: 

La Bruna es refugia en el silenci quan veu a la Laia patint assetjament a classe, mai han intercanviat una paraula entre elles. Això canviarà quan es trobin per “casualitat” cara a cara en una festa i la seva relació faci un gir determinant en les seves vides.

Millor Curtmetratge – Drets Humans al Begiradak Festival – Las otras miradas, de Donosti.

Alirón

Direcció: Adrià Llauró (Figueres)
Producció: SUZAKU FILMS
Any: 2019
Durada: 6′ 52”

Sinopsi: 

En Marc, com cada cap de setmana, va a casa del seu millor amic per veure un partit de futbol. Però aquesta vegada serà tot diferent, una trobada involuntària farà que miri al seu col·lega amb uns altres ulls.

Nominació al Festival de Cine de Comedia de Tarazona y el Moncayo 2019.

Confeso

Direcció: Arturo Aguilar (Guadalajara, Mèxic)
Producció: Futurr
Any: 2018
Durada: 8′ 49”

Sinopsi: 

Enmig d’un camp de caça d’un poble de Catalunya, un caçador truca al servei d’emergències notablement desesperat. A l’altre costat del telèfon, una dona intenta filar les frases mal dites per ell. Aquest caçador confessa un delicte que li canviarà la vida a ell i a les famílies de dos agents rurals que són morts a terra. Ell argumenta que no sap què és el que ha succeït. La dona al telèfon no dona crèdit a l’escena que escolta. Aquest caçador ha travessat la línia del no retorn, l’ansietat ocuparà el lloc de la seva ombra i sembla que no hi haurà penediment que dilueixi la densitat d’aquest pes.

Millor curtmetratge documental al Hot Docs Canadian International Documentary.

Sòl

Direcció: Clàudia Munuera (Barcelona)
Producció: Boogaloo Films
Any: 2019
Durada: 14′ 31”

Sinopsi: 

Un sopar d’aniversari porta a una conversa a temps real entre l’Emma i en Xavi, un amic de la família.

Un viatge a través de la memòria, la infància i els somnis trencats; l’Emma entendrà el significat de la família i fins i tot es qüestionarà la seva pròpia identitat.

Nominat a millor curt estranger al Miami Short Film Festival.

Savis de l’horta

Direcció: David Segarra (València)
Producció: David Segarra
Any: 2018
Durada: 13′

Sinopsi: 

Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores. A través d’elles descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat urbana. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. Un documental per reflexionar sobre l’art de viure en temps moderns.

Ha rebut 18 nominacions i 9 premis.