Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre-disc sobre Pere Sala ‘Peret Blanc’

Actes i activitats

28 de juliol de 2012, 0:00 h

Un llibre-disc recull la vida de Pere Sala “Peret Blanc” Va ser un dels grans músics d’arrel tradicional Pirineu Pere Sala i Solé (Beget, 1917- Camprodon, 1993) va ser un dels grans músics d’arrel tradicional del Pirineu, mestre del violí tot i

Un llibre-disc recull la vida de Pere Sala “Peret Blanc”

Va ser un dels grans músics d’arrel tradicional Pirineu

Pere Sala i Solé (Beget, 1917- Camprodon, 1993) va ser un dels grans músics d’arrel tradicional del Pirineu, mestre del violí tot i no saber solfa, gràcies al qual es va conservar un extens repertori de melodies i balls. La seva vida i la seva música han estat recollides ara en el llibre “Pere Sala, en Peret Blanc. Tonades de violí i cançons”, del que és autor Amadeu Rosell i Martí, i que es presentarà el proper dissabte 28 de juliol, a les 7 de la tarda, al Casal Camprodoní.
Amadeu Rosell és un dels músics que ha recollit l’herència de Peret Blanc, amb qui va tocar durant molts anys, acompanyant-lo a l’acordió. Més enllà de la transmissió de coneixements entre músics de dues generacions diferents, va haver-hi una relació d’estreta amistat entre l’Amadeu i en Peret. El retrat que en fa al llibre esdevé, doncs, un perfil humà del ja mític violinista. El llibre s’acompanya d’un Cd amb enregistrament de cançons i melodies d’en Peret Blanc.
L’acte de presentació és organitzat per Òmnium Ripollès. Comptarà amb l’assistència del Sr. Lluís Puig, director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, i es completarà amb la projecció d’un documental sobre Peret Blanc realitzat pel també músic Artur Blasco i editat pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Adreça/Ubicació
Camprodon, Ripollès, Catalunya