Sant Jordi

Sant Jordi, festa de la llengua i la cultura catalanes

Sant Jordi és la gran festa de la llengua i la cultura catalanes. Pels volts del 23 d'abril, Òmnium impulsa activitats culturals arreu del territori, entre les quals destaca La Llança de Sant Jordi, un projecte per fomentar el llibre en català. Per la diada, l'entitat surt al carrer a molts pobles i ciutats del país i els espais Òmnium esdevenen un punt de trobada entre lectors i escriptors.

 

La Llança de Sant jordi

La Llança de Sant Jordi
Òmnium Cultural i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana impulsen el projecte La Llança de Sant Jordi amb l'objectiu de promoure el llibre en català. Un aparador web on els lectors poden conèixer les principals novetats editorials de l'any i escollir quins seran els llibres més regalats per Sant Jordi i quina és la millor coberta.

Les votacions es poden fer a través d'aquest web entre el 7 i el 20 d'abril. Els resultats es donaran a conèixer el 22 d’abril en la 4a edició de la Festa de la Llança, que se celebrarà a la Fàbrica Moritz de Barcelona, i es faran públics al web. Les obres s’agrupen en tres categories: ficció, no-ficció, infantil i juvenil. A més, també es pot escollir la millor coberta.

La Festa de la Llança serà un espai de trobada del món literari i editorial català que donarà el tret de sortida als actes organitzats per Òmnium Cultural de cara a la diada de Sant Jordi. Òmnium i l'Associació d'Editors recuperen aquesta iniciativa, després d'un any sense dur-se a terme, per promoure el consum de llibres en llengua catalana i la participació dels lectors.


Sant Jordi - Òmnium al carrer

Òmnium al carrer
Com cada 23 d'abril, Òmnium Cultural surt al carrer a diverses poblacions del país per fomentar la llengua i la cultura catalanes. En aquests Espais Òmnium, a banda de material i informació dels diversos projectes de l'entitat, hi trobareu algunes de les darreres novetats editorials en llengua catalana. També hi trobareu escriptors signant les seves obres.
 
Consulteu aquí el llistat de poblacions on Òmnium tindrà presència al carrer la diada de Sant Jordi.


Notícies
Lectura dels contes guanyadors del Premi Sambori 2014
Sant Jordi, Premi Sambori


Gràcies a la col·laboració de Ràdio Sabadell, hem pogut repetir la iniciativa que vam començar l'any...
2a Trobada d'escriptors i escriptores de Sabadell
Sant Jordi


Amb l'escriptora Anna Cabeza com a moderadora, la trobada va comptar amb la participació de...
Parada de Sant Jordi d'Òmnium a Cerdanyola del Vallès
Sant Jordi

Enguany, a la plaça de l'Abat Oliba a Cerdanyola del Vallès, el dia de Sant Jordi, hi va haver una parada d'...
Parada informativa d'Òmnium Sabadell pel Sant Jordi 2014
Sant Jordi
Moltes persones ens van visitar aquest Sant Jordi a la nostra parada, instal·lada a la plaça del Mercat. A banda de...
La Llança de Sant Jordi, Sant Jordi
Ja s'ha celebrat el sorteig entre les més de 5000 persones que van participar a La Llança de Sant Jordi. Els premiats...
Sant Jordi
Òmnium Cultural s'ha desplegat arreu del país aquest Sant Jordi per difondre llengua, cultura i...
Sant Jordi, La Llança de Sant Jordi
Durant el mes d'abril i fins a la diada de Sant Jordi, les seus d'Òmnium organitzen activitats diverses al voltant de...
La Llança de Sant Jordi, Sant Jordi
La 4a edició de la Festa de la...
Sant Jordi, Sant Jordi al Barcelonès Nord

...

Llança Sant Jordi - Col·laboradors

Col·laboradors
Ho organitzen:

 

 

Amb la col·laboració de:

 

 


       

Sant jordi -estelada al balcó

Balcons

Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l’estelada al balcó

Sant Jordi és la festa del llibre i la rosa, però també una diada cívica on els catalans i les catalanes prenem els carrers de pobles i ciutats. Un conjunt d'entitats, entre les quals Òmnium Cultural, impulsem una campanya per fomentar que la senyera estelada onegi a finestres i balcons el dia de Sant Jordi per fer evident, un cop més, la voluntat majoritària del poble català d'avançar democràticament cap a la plena sobirania.

El debat a la xarxa
#santjordi
#lletrescat
Facebook