Crònica del I Premi Rafael Juncadella

Actualitat
El passat divendres, 26 d’octubre, la sala d’actes de la Biblioteca de Roquetes es va omplir de gom a gom amb motiu de l’acte d’entrega del Premi Rafael Juncadella. Va ser tanta la gent que va voler homenatjar en Rafael, que es va sobrepassar la capacitat de la sala d’actes. Ajuntament, entitats i gent del barri no s’ho van voler perdre.

El premi es va donar al mateix Rafel Juncadella com a homenatge a la seva trajectòria activista i veïnal, en defensa de la cohesió social a Nou Barris, amb la cultura com a principal eina d’intervenció i transformació social.

Va ser un acte sentit, on música, paraules, emoció, amistat i reconeixement van conformar un tot i van fer que l’’entrega del premi fos un moment emotiu i per recordar. Amics i coneguts d’en Rafael van poder donar-li les gràcies per la tasca feta i la que s’està fent.

(Foto de Núria Orbaneja)

El nostre president, Jordi Cuixart, tot i la seva situació injusta de pres polític, va voler ser present a l’acte amb en Rafael i amb tota la gent que l’acompanyava. Es va fer entrega d’una carta que havia escrit des de la presó de Lledoners, adreçada a en Rafael, que va voler que es llegís públicament.

Després de l’entrega del premi es va fer una xerrada-col·loqui amb el mateix Rafael i amb la Lourdes Ferrando de l’Arxiu Històric de Nou Barris, moderada per la nostra companya Àngels Roset. Es va repassar la trajectòria més destacada de l’activitat d’en Rafael i, també, el que significa la seva figura per a Nou Barris.

L’acte es va acabar amb un brindis, fotografies de record i un piscolabis amenitzat en directe del grup de música de l’associació Symphocat.

Ens veiem l’any que ve a la segona edició del premi Rafael Juncadella.

Llarga vida a en Rafael!