“Mai no podran empresonar les idees”, Jordi Cuixart.

Actualitat

Com certs de vosaltres sabeu, el passat 8 de desembre vam decidir homenatjar el nostre president Jordi Cuixart fent un mural a la model amb la seva cara i una de les seves frases més conegudes. Vam voler fer-li aquest homenatge perquè ell és a la presó en nom nostre, com a representant de cada persona sòcia d’Òmnium Cultural que paga la seva quota per defensar les idees legítimes d’un poble, i defensar-les pacíficament. Per defensar la cultura com a eina de cohesió social, la llengua com a mitjà de revolució, l’educació com a combustible pel futur.

Ell és a la presó com hi podriem ser nosaltres. Com hi podries ser tu.

Ara bé, tot i que el mural va rebre molt bon acolliment al barri i a les xarxes socials, en menys de 24h va ser vandalitzat amb simbologia nazi i pintades despectives. El vam refer un primer cop i va tornar ha ser atacat en molt poc temps i per tant vam decidir deixar-lo tal com estava, com a denúncia silenciosa del constant de l’atac que s’estava fent a la nostra llibertat d’expressió.

Deu mesos més tard i amb l’inici d’un curs nou i una campanya nova, hem decidit que ja era hora de refer el mural. Vam demanar-vos la vostra opinió i que ens ajudessiu a triar com refer-lo aquesta vegada (ho vam fer a través d’una enquesta al nostre canal de Telegram: https://t.me/omniumeixample), i la resposta va ser tan positiva que vam decidir no fer-ne només un, sinó dos! Ja que, hi ha millor manera de respondre als intents de fer-nos callar que cridant més fort?

Nosaltres pensem que no, nosaltres diem que #HoTornaremAFer !

Les frases escollides pels dos nous murals van ser:

“Sèneca li va dir a Neró: ‘el teu poder radica en la meva por: si jo ja no tinc por, tu ja no tens poder’. I nosaltres ja hem perdut la por” – Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural 2015 – actualitat)

“La llibertat no és negociable.” – Muriel Casals (presidenta d’Òmnium Cultural 2010-2015)

Aquest dissabte al matí farem la nova obra, de 10h a 14h del matí, als murs externs de la Model, costat del C/Nicaragua. No t’ho perdis!

Jordi, et volem a casa. A tu i a totes les preses i presos polítics, exiliades i exiliats.