La caravana d’Òmnium en ruta farà doble parada al Garraf aquest estiu

Actualitat

Òmnium Cultural ha posat en en marxa aquest estiu “Òmnium en Ruta: Fem-nos lliures!”, que enguany tornarà a recórrer desenes de poblacions de Catalunya per plantejar, durant els propers mesos, els principals reptes que es tenen com a país. La caravana d’Òmnium s’instal·larà en places i carrers del Principat, des d’ara i fins a principi de setembre, i farà arribar a tots els racons el triple compromís de l’entitat: construir un país lliure, socialment just, culturalment viu i on ningú no sigui empresonat per les seves idees. Així mateix, reforçarà la mobilització com una de les eines de societat civil per pressionar els polítics i governants perquè compleixin els seus compromisos envers la ciutadania. Durant la campanya es portaran a terme diferents debats sobre la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació, l’ús del català, l’espai audiovisual català, la desigualtat social, la llibertat d’expressió, l’auge de l’extrema dreta o la promoció de la literatura catalana, entre d’altres, i també es commemoraran els 60 anys que enguany celebra Òmnium Cultural.

Al Garraf, “Òmnium en ruta” farà parada al Pati de l’IMET de Vilanova i la Geltrú (c/ Unió 81), el dimecres 11 d’agost, i als Jardins de Can Ferratges de Sitges (c/ de la Bassa-Rodona 23), el dijous 12. La programació prevista és la següent:

11 d’agost – Vilanova i la Geltrú (Pati de l’IMET)

  • 19 h Animació infantil: Les dones i el circ
  • 20 h Per la llengua i la cultura, mobilitzem-nos per la defensa de la cultura popular
    • (amb Lluís Duran, Adelaida Moya i Joan Ignasi Gómez)
  • 21.15 h Actuació de ZeBRASS Marching Band

12 d’agost – Sitges (Jardins de Can Ferratges)

  • 19 h Animació infantil: Les dones i el circ
  • 20 h Per la llengua i la cultura, mobilitzem-nos per un espai audiovisual en català
    • (amb Blanca de Llobet, Judith Colell, Tono Folguera i Berta López)
  • 21.15 h Actuació de ZeBRASS Marching Band

L’equipament mòbil, inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, compta amb tres mòduls: un escenari i una graderia per al públic, on es garantiran en tot moment les distàncies. A més, per commemorar els 60 anys de l’entitat també hi haurà diversos plafons informatius que n’expliquen la història i la trajectòria. La campanya es va iniciar el passat 21 de juliol i acabarà el seu recorregut el 9 de setembre, havent visitat una vintena de poblacions.