5 anys del 10J, cap a la independència

Actualitat

Avui fa cinc anys de la històrica manifestació del 10J

El 10 de juliol de 2010, 1.500.000 persones vam omplir el Passeig de Gràcia i la Gran Via de Barcelona convocades per Òmnium Cultural sota el lema “Som una nació, nosaltres decidim“.
La marxa, encapçalada pels presidents i expresidents de les principals institucions del país (José Montilla, Pasqual Maragall, Jordi Pujol, Ernest Benach, Joan Rigol i Heribert Barrera) i pels màxims representants de la societat civil, va ser un clam del poble català a favor del dret a decidir davant de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, que invalidava l’Estatut d’Autonomia de Catalunya aprovat pel Parlament el 30 de setembre de 2005 i refrendat  per la ciutadania el 18 de juny de 2006.
El cop de porta del màxim tribunal espanyol al nou Estatut va ser la gota que va fer vessar el got de la paciència de molts catalans i catalanes, l’inici del procés de desconnexió amb l’estat  que, després d’una revolució democràtica, pacífica i transversal evidenciada en altres mobilitzacions massives, es farà efectiva el proper 27 de setembre mitjançant unes eleccions plebiscitàries que han de portar el país cap a la independència.
El recorregut del 10J al 27S és, doncs, l’últim tram del camí del poble català cap a la independència. Ara és l’hora!

Espot amb representants de la societat civil que convocava a la mobilització del 10JRecorregut per les principals mobilitzacions de la societat civil catalana


Fotografies: Arxiu Òmnium Cultural. Vídeos: Santamandra / BataBatAquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.