Cuixart: “Qui té por és l’Estat”

Actualitat

Cuixart: “Qui té por és l’Estat, capaç de posar en perill la seva estabilitat econòmica”

“Sabeu qui té por, avui? L’Estat espanyol, que amb l’enèsima amenaça, avui la del FLA, és capaç de posar en perill la seva pròpia estabilitat econòmica per impedir el referèndum”.

Amb aquesta contundència el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha volgut advertir des de Solsona que els propers mesos caldrà que la ciutadania estigui a punt per fer front a l’embat antidemocràtic de l’Estat espanyol i que, alhora, tingui clar la fortalesa i posició estratègica de l’economia catalana davant les amenaces.

“L’Estat farà tot el que pugui contra l’1 d’octubre, però nosaltres tenim la força de la gent”. “Podran prohibir moltes coses”, ha reconegut, “però no ens podran prohibir que sortim al carrer”. “Ens voldran dividits i haurem d’estar més units que mai”, ha afegit. Cuixart ho ha expressat en el marc del Debat pel referèndum organitzat per Òmnium Solsonès i l’ANC de Solsona, davant 250 persones.

També hi han participat la secretària primera del Parlament, Anna Simó (ERC), l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, (PDeCAT) i Natàlia Sànchez, regidora de l’Aj. de Figueres i del secretariat de la CUP; l’acte l’ha moderat el periodista Eloi Barrera i l’ha obert el president d’Òmnium Solsonès, Ramon Sagués.

En el marc de la campanya Crida per la Democràcia per denunciar les agressions del govern espanyol, Cuixart ha recordat que “les grans mobilitzacions de la història són les que ens han permès avançar en els drets socials” i ha posat precisament l’exemple de la lluita pel dret a vot. Així, pel president d’Òmnium, omplir les urnes el diumenge 1 d’octubre “és la millor resposta a aquesta actitud antidemocràtica”. Per al repte de l’1-O, ha assegurat que les entitats de la societat civil compten amb tothom que vulgui les urnes als col·legis en lloc de prohibir-les.