Campanyes

Jordi Cuixart

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, està injustament empresonat des del 16 d’octubre de 2017, actualment al Centre Penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada). El Tribunal Suprem va condemnar Cuixart a nou anys de presó per un delicte de sedició, per defensar pacíficament el dret a manifestació, a la llibertat d’expressió i a l’autodeterminació.

La sentència del Tribunal Suprem del 14 d’octubre del 2019 va condemnar a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull a pràcticament 100 anys de presó; l’atac més important als drets fonamentals en democràcia. Després de la sentència, Amnistia Internacional ha exigit l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i l’anul·lació de les seves condemnes, i ha denunciat la criminalització del dret a la protesta pacífica que suposa la sentència. El Grup de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, Front Line Defenders i diversos juristes i organitzacions internacionals també han demanat la llibertat dels presos polítics.

Com a pres polític, Jordi Cuixart ha fet del seu empresonament una eina de denúncia de la repressió i de defensa dels Drets Humans. Des de la presó ha escrit tres llibres i publicat nombroses cartes.

La declaració de Jordi Cuixart al Tribunal Suprem

Per mirar la declaració sencera de Jordi Cuixart fes clic aquí. 

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart i Navarro és el 10è president d’Òmnium Cultural, una entitat cívica fundada el 1961, amb més de 180.000 socis i 50 seus territorials, dedicada a la promoció de la llengua, la cultura, l’emancipació nacional, l’educació i la cohesió social.

Cuixart va néixer a Santa Perpètua de Mogoda (1975), fill de mare murciana i pare badaloní. És fundador i president d’una empresa dedicada al packaging.

“Cap presó ni cap sentència ens farà renunciar ni a la democràcia ni a la llibertat. Per això la meva prioritat no és sortir de la presó, sinó denunciar l’atac i la vulneració de drets a Catalunya i l’Estat espanyol.

Mai no podran empresonar les idees.”

Jordi Cuixart

Segueix @jcuixart a Twitter

Notícies

No hi ha notícies

Suports

Reprodueix vídeo

“Demanem justícia i llibertat”

Jody Williams, Noam Chomsky, Pep Guardiola, Angela Davis, Ben Emmerson, Bill Shipsey i Martín Caparrós Set personalitats internacionals demanen la llibertat dels presos polítics
Reprodueix vídeo

“Hi ha gent a la presó per les seves idees polítiques”

Sergi López
Actor

Reprodueix vídeo

“La llibertat d’expressió està cada vegada més en perill”

Clara Segura
Actriu

Mira el documental "20-S"

Demostra el pacifisme de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

El documental de Mediapro ‘20-S’ és una reconstrucció dels fets que van tenir lloc el passat 20 de setembre de 2017 a Barcelona. Mostra que el president d’Òmnium i l’expresident de l’Assembla Nacional Catalana van actuar de forma cívica i pacífica i que no van cometre el delicte de rebel·lió de què se’ls acusa. Malgrat tot, Cuixart i Sànchez estan en presó preventiva injusta des del passat 16 d’octubre, un aïllament que vulnera els seus drets i llibertats d’expressió i manifestació.

Reprodueix vídeo