El 28 de setembre clou el termini de presentació d’originals per al Premi Sant Jordi

Actualitat

Amb una dotació de 60.000 euros, el nou Premi Sant Jordi és el més ben dotat de la literatura en català

El pròxim 28 de setembre acaba el termini per presentar originals. Tota la informació relativa als detalls de la forma de presentació de les obres es pot consultar a les Bases del Premi Sant Jordi

Amb gairebé sis dècades d’història, el premi Sant Jordi ha distingit Mercè Rodoreda, Emili Teixidor, Baltasar Porcel, Jordi Coca, Carme Riera, Julià de Jòdar, Xavier Bosch, i Joan Carreras, entre d’altres. El darrer guanyador va ser Joan-Lluís Lluís, amb l’obra Jo soc aquell que va matar Franco.

El passat mes de juliol es feia públic que la Fundació Enciclopèdia Catalana coeditarà durant els pròxims tres anys el Premi Sant Jordi de novel·la, juntament amb Òmnium Cultural. És un nou pas en el procés de renovació i rellançament del premi més popular de les lletres catalanes.

Un jurat independent

Entre les novetats del premi també s’ha contemplat la renovació del jurat. Per assegurar el criteri d’independència han estat escollits cinc especialistes de prestigi i sense vinculació amb el sector editorial. Les persones encarregades de seleccionar l’obra guanyadora del premi Sant Jordi 2018 seran els professors i especialistes en literatura catalana Maria Campillo i Ferran Gadea, la poeta i crítica Míriam Cano, la llibretera Fe Fernández i el crític i periodista literari David Guzman.

La Nit de Santa Llúcia

El lliurament del guardó es farà en el marc de la Nit de Santa Llúcia, un esdeveniment artístic en el transcurs del qual també s’entreguen altres premis rellevants de les lletres catalanes, com el premi Carles Riba de poesia o el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions.