Projectes

Nit de Santa Llúcia

La Nit de Santa Llúcia, Festa Òmnium de les Lletres Catalanes és un esdeveniment artístic en el transcurs del qual es fa el lliurament dels premis més rellevants de literatura del país, entre els quals destaquen el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia i el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. Organitzat per Òmnium Cultural, és un esdeveniment de referència dins el calendari literari i cultural dels Països Catalans.

Coincidint amb el seu 70è aniversari, l’edició del 2020, va engegar amb un canvi de format i passa a celebrar-se de manera permanent al Teatre Nacional de Catalunya, consolidant-se d’aquesta manera com a un espectacle televisiu i nit de referència del calendari cultural dels Països Catalans. A més,  va estar marcada novament per l’absència del president de l’entitat, Jordi Cuixart, empresonat injustament des del 2017 per haver defensat l’exercici de drets fonamentals i la llibertat d’expressió.

Convertim la cultura en ‘motor de transformació’ 

La 70ena edició de la Nit de Santa Llúcia va estar marcada per l’absència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per quart any consecutiu. Va ser un espectacle televisiu ple de cultura i reivindicació. 

Carta des de la presó

Des de la presó de Lledoners, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va fer arribar un missatge a tots els premiats i assistents

Discurs de Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural

“No ens cansarem de lluitar per un país lliure on ni els presos polítics, ni els exiliats, ni ningú hagi de seguir aquesta vetllada des de lluny. Que ressoni alta i clara la veu del 10è president d’Òmnium des de la presó, ell que ha fet, del silenci, paraules.”

Actualitat

No hi ha notícies