Cap a Alacant, amb el Tren Jaume I!!!

Actualitat

,,,

Un any més, el País Valencià celebra la Diada del 25 d’abril amb unamanifestació i un concert i per fer-ho, s’ha escollit Alacant, la segona ciutatmés important del País València.

Enguany, proposen anar-hi d’una manera benespecial. La Federació Llullposa en marxa el Tren Jaume I, un tren que ens portarà de Barcelona aAlacant fent parades a Tarragona, Castelló de la Plana i València. A més,diverses seus territorials d’Òmnium Cultural -entre elles Òmnium Gironès-organitzen autocars per anar fins a Barcelona o Tarragona des de les poblacionsmés allunyades. Obra Cultural Balear i les persones de les Illes que hiparticiparan, agafaran el tren des de Barcelona.

D’aquesta manera, es pretén convertir el propiviatge amb festa i reivindicació per tal de donar suport al País Valencià.

Un cop allà, els passatgers del tren podrangaudir d’una arrossada popular i s’endinsaran a la manifestació que enguanyagafa el lema ‘ALACANT SÍ’. La jornada acabarà amb les actuacions de Betagarri,Antònia Font, La Gossa Sorda i Mugroman.

Els objectius de la Federació Llullamb aquesta iniciativa són: fer visible la cohesió dels territoris de parlacatalana, a més de seguir mobilitzant-se per la llibertat d’expressió i lesemissions de TVC al País València. Un altre motiu per voler mobilitzarcentenars de persones és el fet que a la segona ciutat més gran del PaísValencià com és Alacant l’ús de la llengua catalana és minoritari.

Òmnium Gironès posarà a disposició dels participants un autobús que cobrirà el desplaçament Girona – Barcelona. Aquest autobús sortirà a 2/4 de vuit del matí de l’aparcament d’autocars de la Copa (Girona).

Per a més informació, podeu adreçar-vos a la secretaria de la delegació, de dilluns, dimecres i dijous, de sis a dos quarts de nou del vespre, a l’adreça electrònica [email protected] o als telèfons 972 206 213 / 636 407 885, abans del dia 16 d’abril.