Política 2.0, última sessió del cicle ‘#omniumtwits, les TIC al servei del país’
Els permisos per poder accedir en cotxe a l’Aplec del Canigó o a cercar la Flama estaran disponibles des del proper 12 de maig i fins al proper 4 de juny. Pots omplir el formulari al nostre web.
El dijous 26 de maig tindrà lloc la tercera i última sessió del cicle ‘#omniumtwits, les TIC al servei del país’, que sota el títol ‘Política 2.0’ analitzarà l’ús de les xarxes socials en l’àmbit de la política. El cas de les darreres eleccions municipals serà un bon punt de partida d’aquesta reflexió. Amb aquest cicle, Òmnium Cultural vol contribuir a promoure l’ús i el coneixement de les TIC aplicades als àmbits de la llengua, la cultura i el país amb un cicle de xerrades organitzades conjuntament amb l’associació STIC.CAT.
El cicle es va inicar el dijous 12 de maig i compta amb tres sessions en les quals s’analitza, de la mà d’experts, el fenomen de les xarxes social en català. Els tres grans temes de debat són l’educació, els blocs com a creadors d’opinió i l’aplicació de les TIC en l’àmbit polític. Les sessions es presenten sota els títols: ‘Una educació 2.0’, ‘Blogosfera i microblogging a Catalunya’ i ‘Política 2.0’. Tenen lloc a la seu nacional d’Òmnium (Diputació, 276, pral. – Barcelona) i es poden seguir a temps real via Twitter amb l’etiqueta #omniumtwits.
STIC.CAT i Òmnium Cultural han signat a finals d’abril el conveni de col·laboració entre ambdues entitats. El compromís de generar coneixement i debat a l’entorn de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) així com la voluntat de fomentar la interacció de tots els ciutadans a través d’aquestes eines es materialitza en aquesta primera acció de treball conjunt. Tal com estableix el conveni, l’educació i la cultura seran dos del àmbits en què es treballarà més intensament.
Les tres sessions estaran moderades per Xevi Montoya, director de Playbrand Estratègies Crossmedia i membre de la Junta Directiva d’Òmnium. Les sessions i els ponents que hi intervenen són els següents:
12 de maig. 19 h. Una educació 2.0
Trina Milan, presidenta de l’Associació STIC.CAT
Ramon Barlam, professor d’atenció a la diversitat de l’institut Cal Gravat de Manresa, coordinador pedagògic del projecte Espurn@ i membre de l’equip TIC de l’ICE de la UAB
Narcís Vives, expert en xarxes educatives i director de la Fundació Itinerarium
Saül Gordillo, periodista i impulsor del portal de blocs polítics en català Poliblocs
Kim Ruiz, membre de l’Associació STIC.CAT
Lloc i hora: Seu nacional d’Òmnium Cultural. Diputació, 276, pral. Barcelona. 19h. Entrada lliure