Òmnium col·labora amb el cicle Reneix, dedicat a Bocaccio

Actualitat

A Òmnium Sabadell volem iniciar una nova activitat: un Club de lectura. Ens estrenem sota el títol “Lectures per a un temps de canvi” i comentarem “Tria personal” de Pere Calders.

La primera traducció al català del Decameró, un dels llibres més influents de la literatura universalobra de l’italià Giovanni Bocaccio, es va fer al Monestir de Sant Cugat, el 1429. És per aquesta relació amb Sant Cugat que l’Ajuntament, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, ha organitzat un seguit d’activitats que ens ajudaran a entendre millor l’obra de Boccaccio i el context en què es va fer la traducció al Monestir de Sant Cugat.

Les úniques activitats previstes a Catalunya són, de moment, les que se celebren a Sant Cugat.

Del maig a l’octubre el Museu – Monestir acollirà un cicle de conferències en què hi participaran Rossend Arqués i José Enrique Ruiz Doménec, membres de l’Institut d’Estudis Medievals; Francesc Vallverdú, editor i traductor, i Domènech Miquel (del Grup d’Estudis Locals) . També està previst un concert dins el cicle de música d’estiu al claustre i una nit de contes al Claustre del monestir. El programa d’activitats és el següent:

 

Conferències al Museu

2 de maig, 19 h

Boccaccio i el seu temps

A càrrec de Rossend Arqués (IEM-UAB)

 

16 de maig, 19 h

Dones i literatura a la Florència del segle XIV

A càrrec de José Enrique Ruiz Doménec (IEM-UAB)

 

26 de setembre

El Decameró

A càrrec d’Eduard Vilella (IEM-UAB)

 

17 d’octubre, 19 h

Les traduccions catalanes del Decameró (Sant Cugat 1429-Barcelona 1988)

A càrrec de Francesc Vallverdú, editor i traductor

 

14 de novembre, 19 h

Monjos ideals i monjos reals al Decameró i al monestir de Sant Cugat

A càrrec de Domènech Miquel (Grup d’Estudis Locals)

 

Música Antiga

Cor Aulos – Cicle de Nits de Música al Claustre

Dissabte 21 de setembre, 22 h

Concert del Decameró: un passeig entre la mort i l’amor

Preu: 10 €

Un viatge musical acompanyats de les temàtiques que sorgeixen en els diferents contes del Decameró a través de compositors de l’època. Obres d’autors italians, flamencs, francesos i catalans que van ser influenciats per l’obra de Boccaccio i que van esdevenir els màxims exponents de la música del seu temps, alhora que es recitaran alguns fragments de l’obra.

 

Conta-contes Elisabeth Ulibarri

Divendres 19 de juliol, 20 h

El Decameró al Claustre: una joia de la literatura entre capitells. Una experiència única i especial de la mà de la conta-contes Elisabeth Ulibarri i el guitarrista Paco Peñaranda. Edat recomanada: A partir dels 15 anys. No cal inscripció prèvia