La Nit de Santa Llúcia se celebrarà per primer cop al Gran Teatre del Liceu

Actualitat

Barcelona acollirà la Festa de les Lletres Catalanes 2014

La Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes se celebrarà per primer cop al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el proper 22 de desembre. La capital catalana prendrà el relleu a Manresa i també acollirà el lliurament del nou premi Frederic Roda de teatre. Així, l’edició 2014 sumarà un nou guardó a la convocatòria del 55è premi Sant Jordi de novel·la, el 56è Carles Riba de poesia i el 17è Mercè Rodoreda de contes i narracions, entre d’altres.
 
L’acte de presentació ha comptat amb la participació de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona. La presidenta d’Òmnium ha destacat que la Nit de Santa Llúcia reconeixerà de nou la cultura catalana en un any molt especial, coincidint amb el Tricentenari i la consulta del 9N. Per la seva banda, l’alcalde Trias ha explicat la vinculació de la Festa de les Lletres Catalanes amb la ciutat de Barcelona, celebrant la tornada a la capital catalana.
 
La Nit de Santa Llúcia també convoca el 52è Premi Josep M Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, el 41è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, el Premi Òmnium Cultural de comunicació i el Premi Internacional Joan B. Cendrós.
 
Nou premi Frederic Roda de textos teatrals
La primera convocatòria del Premi Frederic Roda vol guardonar textos dramàtics inèdits en llengua catalana. Està convocat per l’Associació Dramàtica de Barcelona i l’Institut del Teatre amb el suport d’Òmnium Cultural. El premi està dotat amb 20.000 euros (bases i més informació a http://www.omnium.cat/contingut-programa/premi-frederic-roda-de-textos-teatrals).

Més informació: www.nitdesantallucia.cat / Dossier de premsa