Acte de lliurament del II Premi de Poesia Ventura Ametller

Actualitat

L’Associació Ventura Ametller va celebrar el dissabte 26 de setembre l’acte de lliurament del II Premi de Poesia Ventura Ametller a Júlia Francino Rodríguez per la seva obra Els excedents.

L’acte va ser conduït pel periodista Eloi Aymerich, i hi van participar el cantautor Dídac Rocher i l’acompanyament de música electrònica de Raül Sala.

L’acte va tenir lloc a la biblioteca Antoni Comas de Mataró i va comptar amb el suport d’Òmnium Maresme, Dòria Llibres i l’Ajuntament de Mataró.

Júlia Francino Rodríguez  (Terrassa, 1978)

És graduada en Cinema i Audiovisuals, la narrativa la troba quasi sempre de la mà de les imatges. Aviat es decanta pel món de l’animació i, gràcies a una beca, viatja a Vancouver per especialitzar-s’hi. D’ençà que torna a Barcelona s’hi dedica de ple com a cofundadora de l’Estudi Bicoté i docent i coordinadora del Departament d’Animació i Efectes Visuals a l’ESCAC. Descobreix les possibilitats de la poesia i les de la dansa contemporània quasi a la vegada, i s’atrevirà finalment a fer ballar les paraules en el seu primer poemari, Els excedents.

Els excedents és un mapa que neix del centre i creix com una arrel que busca assedegada de l’aigua del mar on neixen totes les coses fins a la muntanya pelada on s’assequen sota un sol massa proper. Vida que comença i uns cossos que es buiden com si n’hagués migrat una espècie sencera, mites secundaris reivindicant-se, pobles petits com còdols, pell que crema… tot alhora; un cicle. Paraules que suren del jaciment arqueològic d’una nostàlgia concreta que, en realitat, podria ser qualsevol.