Acte d’homenatge a l’escriptora argentino-catalana, Patrícia Gabancho

Actualitat

El passat dimecres 21 de febrer, va tenir lloc a la Sala d’Actes de la nova Biblioteca Montserrat Abelló de Les Corts, l’Acte d’Homenatge a l’escriptora argentino-catalana, Patricia Gabancho, a càrrec de l’historiador i polític Jaume Sobrequés

En Marc Magrinyà, president d’Òmnium Les Corts, va presentar en Jaume Sobrequés de qui en va destacar la seva activitat acadèmica i política, a bastament coneguda. El professor Sobrequés va començar elogiant la persona de la Patrícia, definint-la com una enamorada de Catalunya. Va estudiar la llengua catalana a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya, que eren independentistes i d’esquerres. Estudià periodisme i es traslladà a Catalunya un dia abans de complir 22 anys, el 1974, per conèixer Barcelona i comprendre una nació sense Estat.
 
De seguida es va començar a relacionar amb els intel·lectuals del moment i a assumir un alt compromís amb la cultura catalana. Membre del Cercle d’Estudis Sobiranistes i una de les fundadores de l’Assemblea Nacional Catalana, va posar de manifest el seu activisme i compromís inequívocs amb el nostre país. 
 
La Patrícia tenia un profund coneixement de la trajectòria històrica i cultural de Catalunya. La seva extensa obra ens parla d’història, d’activisme, de feminisme, de política, de la seva ciutat, Barcelona, que estimava i coneixia tan bé…  En Jaume en destaca també la mirada crítica i esperit progressista.
 
El setembre 2012 va rebre el Premi Prudenci Bertrana amb la seva novel·la semi autobiogràfica La néta d’Adam. Altres obres destacades són “Les dones del 1714” (2014) on es barreja història i feminisme , “L’autonomia que ens cal és la de Portugal” (2012), o “El preu de ser catalans .Una cultura mil·lenària en vies d’extinció” (2007) on pronostica que la desaparició de la llengua i la cultura catalanes pot ser cosa de dues generacions.
En Jaume en destaca també la mirada crítica i esperit progressista… Va col·laborar en diversos mitjans de premsa i ràdio, en tasques de difusió cultural i va participar en les principals tertúlies mediàtiques catalanes.
 
 
Per acabar, en Jaume Sobrequés, ens ha fet una gran proposta, el compromís de llegir la Patricia! Llegir-la si encara no ho hem fet o llegir un altre dels seus llibres… aquest serà el nostre veritable homenatge a una dona que ens va estimar i es va fer estimar.
 
Òmnium Les Corts volem agraïr a la Biblioteca Montserrat Abelló l’esforç que ha fet per acollir aquest primer acte, a la Sala d’Actes i  també a totes les veïnes, veïns i públic en general que ens vàreu acompanyar i que vau omplir la sala de gom a gom!
 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.