Carregant Esdeveniments

A Viladecans t’explicarem l’Europa de les catedrals.

Actes i activitats

4 de maig de 2018, 17:00 h

Òmnium Viladecans et convida a aquest curs gratuït que té per títol L’Europa de les catedrals.Curs d’introducció a l’art gòtic.

Òmnium Viladecans et convida a aquest curs gratuït que té per títol “L’Europa de les catedrals.Curs d’introducció a l’art gòtic”. El ponent, en Josep Parés, ens farà un recorregut pels principals processos i esdeveniments que van tenir lloc durant l’Edat Mitjana, a partir del segle XIII i que van donar lloc a l’art gòtic.

Aquest curs , organitzat per Òmnium Viladecans amb la col·laboració de la Biblioteca i l’Ajuntament de Viladecans, es durà a terme els divendres 4 i 11 de maig, el dijous 17 de maig i el divendres 25 de maig, de 19:00h a  20:30 H del vespre, en la Biblioteca de Viladecans ( Av. Josep Tarradellas, 16. Localització)

Els organitzadors informen que tot i que el curs és gratuït els/les assistents teniu de temps fins el 2 de maig per formalitzar la vostra inscripció omplint aquest formulari.


Instants del curs sobre l’art romànic impartit per en Josep Parés el passat mes de març de 2017, a Viladecans.

Característiques del curs “L’Europa de les catedrals.Curs d’introducció a l’art gòtic”.

Objectius del curs:

  • Fer un recorregut sobre els principals processos i esdeveniments que van tenir lloc durant l’Edat Mitjana, a partir del segle XIII, i que van donar lloc al que coneixem com a art gòtic.
  • Conèixer les nocions i trets bàsics de l’arquitectura del gòtic i els seus monuments més significatius.

Programa:

  • Del romànic al gòtic
  • Context social i històric de l’art gòtic
  • El gòtic a Catalunya
  • El gòtic a Europa
  • El gòtic a Espanya

L’art gòtic:

A finals del segle XIII, l’estil gòtic va substituir definitivament el romànic. Va néixer a França i des d’aquest país es va estendre ràpidament per tota Europa donant pas a una nova estètica. El gòtic, igual que el romànic, va ser un art religiós, però també el símbol del poder i de la riquesa de les ciutats. La catedral n’era l’edifici més representatiu del nou estil artístic, però també es van construir altres edificis no religiosos, com ara castells, palaus, ajuntaments, universitats, etc.

La catedral es va convertir en el centre de la ciutat. No només s’hi feien els ritus religiosos, sinó que també s’hi reunien els gremis i els governs municipals abans que es construïssin els ajuntaments. Fins i tot van sorgir rivalitats entre les ciutats per construir la catedral més gran i de més alçada. En els edificis gòtics es van utilitzar noves tècniques arquitectòniques i constructives (arc ogival, volta de creueria) que van permetre construir esglésies i edificis d’aspecte totalment diferent dels romànics.

T’hi esperem! I no oblidis formalitzar la teva inscripció !