Carregant Esdeveniments

Curs: L’art medieval del Maresme

Actes i activitats
4 de novembre, 19:30 h - 25 de novembre, 21:00 h de 2014

Òmnium Mataró-Maresme i Maresme Medieval organitzen un curs sobre l’art medieval del Maresme. Seran quatre sessions els dimarts del mes de novembre. No us el perdeu!

Òmnium Mataró-Maresme i Maresme Medieval organitzen un curs sobre l’art medieval del Maresme. Es faran quatre sessions d’una hora i mitja cadascuna, els dimarts de novembre, a la seu d’Òmnium de Mataró (carrer d’Argentona, 59, baixos).

Les classes aniran a càrrec de Joaquim Graupera i Graupera, llicenciat en Història i Geografia i Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. 

Objectius

El Maresme és una comarca trinxada per autopistes i urbanitzacions, però amb un patrimoni ric que sovint passa desapercebut i que, per tant, cal reivindicar. Aquest seria un dels principals objectius del curs, fer-nos adonar d’un patrimoni existent i a voltes oblidat.

En aquest curs d’iniciació es realitzarà un repàs de les diferents obres d’art medieval de la comarca del Maresme, organitzades per estils artístics. L’objectiu principal del curs, a banda de descobrir el nostre patrimoni medieval, serà el de saber identificar les principals característiques dels estils artístic medievals.

Temari i calendari

4 de novembre. Introducció. L’art preromànic (s. IX-X)
11 de novembre. L’art romànic
18 de novembre. L’art gòtic (s. XIII-XVI): l’arquitectura civil i religiosa.
25 de novembre. L’art gòtic (s. XIII-XVI): l’escultura, la pintura i l’orfebreria

Totes les sessions es faran els dimarts de 19:00 a 20:30.

Preus

Sessions soltes:
públic general: 8 € per sessió  |  socis d’Òmnium: 5 € per sessió

Curs sencer:
públic general: 20 €  |  socis d’Òmnium: 15 €.

Les persones apuntades al curs podran adquirir amb un 10% de descompte el llibre Catalunya Medieval – Els pobles medievals de Barcelona-El Maresme, de Joaquim Graupera i Anton Briansó. El preu de venda a les llibreries és de 34€, i el preu reduït de 30€. 

Inscripcions

Seu d’Òmnium Cultural de Mataró (carrer Argentona, 59, baixos), a l’inici de la sessió. Si ho voleu, podeu reservar la vostra plaça a la nostra secretaria.