Carregant Esdeveniments

Descobreix els ocells que viuen als carrers de Begues.

Actes i activitats

28 d'abril de 2018, 6:45 h

Òmnium Begues us convida a aquesta passejada urbana – itinerari de descoberta pels carrers de Begues.

Òmnium Begues us convida a aquesta passejada urbana – itinerari de descoberta pels carrers de Begues, sota el guiatge d’en Rafa González de Lucas, membre del Centre d’Estudis Beguetans. En Rafa ens ensenyarà a identificar la gran varietat d’espècies amb les que convivim, i ens explicarà perquè viuen als carrers, quins arbres els agraden, quina època de l’any són amb nosaltres, que mengen i tot allò que vulgueu saber sobre ocells.

  • Dia: dissabte 28 d’abril
  • Horari i durada: de 8:45 a 11:00
  • Punt de trobada: Ermita de Santa Eulàlia ( localització ).

Porteu binocles i si teniu una guia d’ocells, porteu-la també!

Aquesta passejada s’emmarca dins les activitats de la Biomarató “Ciutats amb vida”, organitzada a Begues per Òmnium Begues i l’Ateneu Assembleari amb la col·laboració del Centre d’Estudis Beguetans. La Biomarató és una competició amistosa d’observació de la natura durant quatre dies, del 27 al 30 d’abril, a la que participen més de 60 ciutats de tot el món. Barcelona participa com Àrea Metropolitana, per tant, totes les poblacions de l’AMB hi són incloses. És tracta d’una competició de participació ciutadana on guanyarà la ciutat que hagi fet més observacions. No hi ha premi, el premi és gaudir participant.

Tothom a qui agrada la natura pot sortir al carrer, al jardí, al parc o a la muntanya, fotografiar qualsevol esser viu (planta o animal) amb mòbil o càmera, i pujar la foto a la web de Natusfera, la xarxa social naturalista més gran del mon.  Les fotos es poden pujar des de una app gratuïta o fent anar l’ordinador.

Únicament serviran les fotos i imatges que es facin els 4 dies del concurs. Però  Natusfera es pot fer anar durant tot l’any. De fet hi ha escoles que l’utilitzen creant projectes amb els seus alumnes. Registrar-se és molt senzill, sols s’ha d’anar a biomarato.creaf.cat/participa/ i seguir les instruccions. També hi trobareu totes les activitats que s’organitzen des de diverses poblacions de l’AMB.