Carregant Esdeveniments

Gimcana modernista

Actes i activitats

Promocions i descomptes

6 de juliol, 17:30

Convertiu-vos en experts del modernisme català tot jugant, observant i descobrint un dels moviments artístics més importants a casa nostre. Observeu, investigueu, jugueu i emporteu-vos de regal un catàleg del museu.

El Museu del Modernisme de Barcelona obre les portes a Ves de culT amb una activitat per a tota la família: la Gimcana Modernista. Poseu a prova els vostres coneixements i descobriu l’art modernista tot jugant.

La gimcana modernista serà el divendres 6 de juliol a les 17.30 h. 

En aquest enllaç podeu comprar les vostres entrades per un preu especial de 7 € per persona i tindreu un catàleg del museu de regal. L’entrada inclou tant la gimcana com la visita a les instal·lacions del museu. L’activitat dura aproximadament una hora, així que us recomanem anar-hi abans si voleu descobrir-lo prèviament. Així arribareu amb avantatge a la gimcana!

L’activitat és per a nens a partir de 6 anys acompanyats d’un adult.

L’activitat

La Gimcana Modernista està pensada per a tots els públics. Recorrereu les diferents sales del museu tot jugant a observar i investigar per respondre les preguntes que us lliurarem quan arribeu. Podreu posar en pràctica el que anireu aprenent a cada prova i esdevenir uns autèntics experts en el modernisme català.

El museu

El Museu del Modernisme de Barcelona acull una col·lecció presentada per entendre l’essència i el context de l’art de l’època modernista a Catalunya des de les més variades obres i disciplines.
La col·lecció ens situa en el moment històric en què es va iniciar una fructífera cerca d’identitat i símbols propis. Com a conseqüència de la industrialització i els contactes amb la resta d’Europa, es van revitalitzar oficis artesans, ara elevats a la categoria d’art, i una societat cada vegada més enriquida va començar a adquirir objectes d’una singular elegància i disseny.

Cadascuna de les obres que trobareu al museu representa l’esperit creatiu dels artistes de la segona meitat del segle XIX i principi del XX.

El local on es troba el museu va ser un magatzem de distribució de l’empresa tèxtil Fabra i Coats, edificat entre el 1902 i el 1904 i rehabilitat per albergar la col·lecció. Hi destaquen la restauració de la volta catalana de la planta inferior i el paviment, elements originals. La façana mostra els trets d’estil propis del seu arquitecte, Enric Sagnier i Vilavecchia: el joc de colors de la pedra clara i l’estucat vermell, els detalls florals en relleu sota balconades i sobre les portes, de gran elegància i moviment, la sinuositat del perfil superior.

Reserveu aquí la vostra entrada i no perdeu l’oportunitat de viure el modernisme des d’una de les seves manifestacions menys conegudes a la ciutat.

 

Si voleu saber més coses del programa de promoció cultural d’Òmnium Ves de culT, feu clic aquí.

Per veure altres activitats de l’agenda, feu clic aquí.