Carregant Esdeveniments

La Catalunya Nord: història i música

Actes i activitats
15 de març de 2018, 18:00 h

En el marc de les jornades Catalunya Nord: passat i present, us convidem a les conferències  que faran Enric Balaguer i Enric Pujol, amb l’acompanyament musical d’Eulàlia Llargués i Nonell.

En el marc de les jornades Catalunya Nord: passat i present, us oferim la possibilitat de conèixer més a fons la història d’aquest territori, tot gaudint amb la seva música. Aquest és el programa de la primera jornada: 

Benvinguda i obertura de les jornades
Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell

Presentació dels ponents
Carola Camp, membre de la Junta directiva d’Òmnium Sabadell

El castell de Rià i la seva història
Enric Balaguer, estudiós de la Catalunya Nord i del poble de Rià

Interludi musical
Eulàlia Llargués i Nonell

La Catalunya Nord abans i després del Tractat dels Pirineus (1659)
Enric Pujol i Casademont, doctor en Filosofia i Lletres i professor de la UA

L’acte tindrà lloc al Casal Pere Quart (Rambla, 69, Sabadell),  el dijous, 15 de març de 2018, a les 7 del vespre.

Organitza: Òmnium Cultural de Sabadell

Amb la col·laboració de: CNL SabadellFundació Bosch i CardellachPlataforma per la Llengua-Vallès Occidental Unió Excursionista de Sabadell


Qui són els nostres ponents?


Enric Pujol i Casademont  és doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona on actualment és professor d’història. Ha estat director de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà (2004-2005) –actuació que li valgué la medalla de la fidelíssima vila de Perpinyà.  L’any 2014 publica el llibre Antologia de memòries i dietaris personals catalans sobre la Guerra de Successió amb un estudi introductori a càrrec d’Òscar Jané. Un altre vessant  d’Enric Pujol és l’artístic, ja que com a pintor ha fet diverses exposicions.

Enric Balaguer és fill de Rià, expresident del Casal d’Arrià, entitat que va promoure la imatge de Rià, bressol de Catalunya i la protecció de les restes arqueològiques.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.