Carregant Esdeveniments

Quedem al teatre: “Després del final”

Actes i activitats

Dijous 20 de març, a les 20h

 

Quedem al teatre un projecte per a promocionar el teatre català i en català, organitzant grups per assistir a obres teatrals del districte amb un valor afegit: oferint un col·loqui al final de les representacions amb els seus protagonistes.

Us oferim un descompte per a la Sala Versus (c. Castillejos, 179, Barcelona) amb l’obra “Després del final”. Aconsegueix la teva entrada amb un preu reduït, amb el codi OMNIUMFINAL, al web del teatre (https://tickets.oneboxtds.com/salaversusglories/events/41070?hl=es-ES&sessionView=LIST).

“Després del final”: és un dels primers textos del dramaturg anglès Dennis Kelly i és la peça que li va donar la primera fama internacional, amb estrenes arreu del món després de la seva primera producció al Regne Unit. Ara per fi arriba a la cartellera barcelonina, en la que és la primera producció en català de la peça. A part de les seves obres de text, de gran densitat psicològica i duresa temàtica, amb la peça que Kelly ha aconseguit més renom és el llibret de l’exitós musical Matilda, produït per a la Royal Shakespeare Company.
Estrenada al 2005, quan encara el món estava amb la ressaca de l’atemptat contra les torres bessones de Nova York i patia tota la psicosi terrorista resultant, Després del final és un thriller psicològic, ple de violència soterrada, i no tan soterrada, i que representa un gran repte interpretatiu per a dos actors, un cara a cara en un espai tancat d’on no poden escapar i on es veuen obligats a conviure, confrontant la veritat i la mentida. En el fons, Kelly ens està parlant de com funcionen les relacions d’abús, de com podem caure en elles i del difícil que és sortir-se’n sense seqüeles.

Per a Marc Rosich, més avesat a dirigir altra mena de peces, ja sigui de teatre musical com de text, porta anys amb la idea de muntar aquesta obra, que per a ell representa tot un repte, sobretot pel treball psicològic que requereix la construcció dels dos personatges, així com la feina de creació de l’ambient claustrofòbic que demana la peça, amb un continu reequilibri de les relacions de poder entre ells dos.

A l’acabar, podrem conèixer més sobre l’obra a través del col·loqui amb Marc Rosich, director i traductor del text, i els actors Meritxell Calvo i Ramon Pujol. Moderarà en Pere Solà Gimferrer, periodista.