Carregant Esdeveniments

Saül Gordillo presenta Sobirania.cat

Actes i activitats
23 de juliol de 2014, 19:30 - 20:30 h

Saül Gordillo, acompanyat de Ramon Tremosa i Xavier Grasset, presentarà el seu darrer llibre, Sobirania.cat.

Saül Gordillo presentarà el proper 23 de juliol a Mataró el seu darrer llibre, Sobirania.cat. L’acompanyaran l’eurodiputat Ramon Tremosa i el periodista Xavier Grasset.  L’acte serà a 2/4 de 8 a la sala d’actes de la Fundació Iluro de Mataró (Carrer Santa Teresa, 61).

Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet‘ és el nou llibre del periodista Saül Gordillo, que escriu una crònica de l’impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com sʼinterrelacionen. 
 
El relat comença el març del 2004, amb els atemptats de l’11-M a Madrid i la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar a La Moncloa amb la promesa d’acceptar la reforma estatutària del Parlament de Catalunya. L’autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en lʼorganització política de col·lectius i forces sobiranistes i independentistes. El 
relat arriba fins la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les històriques manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013. Sobirania.cat és, en opinió dels professors de Periodisme i Comunicació de la UAB Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, que han escrit el pròleg del llibre, “el relat més complet  i documentat sobre el paper del ciberactivisme polític en l’articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l’èxit del moviment sobiranista a Catalunya“.