Carregant Esdeveniments

‘Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet’ es presenta avui a Òmnium

Actes i activitats
3 de juliol de 2014, 19:00 - 20:00 h
El proper dijous 3 de juliol Òmnium acollirà la presentació del llibre ‘Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet‘, a càrrec del seu autor, Saül Gordillo, i d’Enric Marín i Joan Manuel Tresserras, autors del pròleg.

El periodista Saül Gordillo escriu una crònica de l’impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com sʼinterrelacionen. 


El relat comença el març del 2004, amb els atemptats de l’11-M a Madrid i la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar a La Moncloa amb la promesa  d’acceptar la reforma estatutària del Parlament de Catalunya. L’autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en lʼorganització política de col·lectius i forces sobiranistes i independentistes. El relat arriba fins la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les històriques manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013.

L’acte és organitzat per l’editorial Crea’t amb la col·laboració d’Òmnium.

L’aforament de la sala d’actes és limitat i no es permetrà l’accés de més persones un cop superat el màxim permès, però totes les conferències es podran seguir en directe i es publicaran íntegres en vídeo.