Us proposem visitar Sant Martí del Canigó
Actes i activitats

Us proposem una sortida de cap de setmana per visitar el monestir de Sant Martí del Canigó i Vilafranca de Conflent.. Us hi podeu inscriure a partir del dilluns, 10 de març!
Us proposem visitar Sant Martí del Canigó i Vilafranca de Conflent, a la Catalunya Nord, els dies 26 i 27 d’abril de 2014 (dissabte i diumenge). El preu és 142,00 € per persona, i inclou autocar, la visita guiada al monestir, allotjament, sopar de dissabte i esmorzar i dinar de diumenge.
Inscripcions del 10 de març a l’11 d’abril a la nostra seu (c. de la Salut, 151, de 4 de la tarda a 8 del vespre). El pagament s’ha de fer mitjançant ingrés en el compte que us indicarem. Un cop feta la inscripció i el pagament, només se’n retornarà l’import si hi ha persones en llista d’espera que poden ocupar la plaça.
Us podeu descarregar el targetó amb tota la informació aquí.
Programa de la sortida
Ens trobarem a les 4 de la tarda del dissabte, 26 d’abril, a la pl. Marcet per sortir en autocar en direcció a Berga i pel túnel del Cadí, i arribarem a Puigcerdà. Allà tindrem una estona de temps lliure fins l’hora de sopar. Soparem i dormirem a l’Hotel Puigcerdà.
L’endemà, després d’esmorzar, anirem fins a Vilafranca del Conflent i el poblet de Castell. Pujarem en jeeps fins a l’abadia de Sant Martí del Canigó, on farem una visita guiada. Després, tornarem a Vilafranca del Conflent per visitar aquesta població. Dinarem a Puigcerdà. Després, tornarem a Sabadell.
Abadia de Sant Martí del Canigó
Abadia benedictina, situada en un esperó rocallós de la muntanya del Canigó, al vessant de la dreta de la vall de Cadí, damunt el poble de Castell (Conflent). Va ser fundada entre el 1001 i el 1007 pel comte Guifré II de Cerdanya i Conflent. Esdevingué un monestir-santuari i lloc de pelegrinatge gràcies sobretot a les relíquies de sant Galdric, patró dels pagesos catalans. El monestir, després d’un període de decadència, fou abandonat el 1783. El 1902, el bisbe de Perpinyà l’adquirí i en començà la reconstrucció, en la qual col·laboraren molts catalans.