Ajuda’ns a internacionalitzar el dret a decidir aixecant castells en set capitals europees

Actualitat

Necessitem recaptar un mínim de 120.000 euros per fer possible una acció que també es farà a Catalunya el 8 de juny

Milers de castellers internacionalitzaran el dret a decidir en set capitals europees el proper 8 de juny. Amb el lema “Catalans want to vote – Human towers for democracy” (Volem votar – Castells per la democràcia), s’aixecaran castells de forma simultània en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París, per reivindicar la consulta sobre la independència del 9 de novembre (vídeo i fotos de la presentació).

L’acció també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i a d’altres ciutats catalanes, on també es faran exhibicions castelleres en el marc d’aquesta campanya. La crida a la participació es manté oberta a totes les colles del país.

Ajuda’ns a fer pinya!
 
Per fer realitat l’acció “Human towers for democracy”, Òmnium ha obert avui una campanya de micromecenatge al web www.catalanswanttovote.cat que finalitzarà el 15 de maig. L’objectiu de la campanya de micromecenatge és recaptar un mínim de 120.000 euros, una xifra que representa un 30 % de 400.000 euros, el cost total aproximat del projecte. Per aconseguir aquest objectiu, Òmnium ha editat un primer vídeo de presentació amb diferents imatges castelleres i la veu de l’actor Lluís Soler.
 
“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català a través d’un dels pilars més importants de la cultura catalana, els castells. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals, com poden ser l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat; uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.
 

A la presentació de l’acció hi han intervingut Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, Quim Torra, membre de la Junta Directiva d’aquesta mateixa entitat, i Josep Maria Cortès, vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Muriel Casals ha destacat que “volem internacionalitzar l’exercici del dret a decidir el 9 de novembre”, mentre que Quim Torra ha remarcat que “el 8 de juny ha de ser una gran festa del món casteller i de tot un país que fa pinya per reclamar votar lliurement i democràtica el seu futur”.

Ara per ara hi ha confirmades sis actuacions a l’estranger: els Xics de Granollers actuaran a Berlín; els Castellers de Vilafranca, a Brussel·les; els Xiquets de Reus, a Ginebra; els Castellers de Sants, a Lisboa; la Colla Joves Xiquets de Valls, a Londres; i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a París.

A més, també hi ha confirmada una doble actuació a Barcelona: d’una banda, els Castellers de la Sagrada Família actuaran davant del monument de Gaudí, una de les icones catalanes més internacionals i, d’altra banda, els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell ho faran a la plaça Sant Jaume. La crida a la participació de totes les colles castelleres del país es manté oberta amb l’objectiu que el 8 de juny se sumin a la campanya.

La campanya compta amb la col·laboració inicial de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, diferents Comunitats Catalanes de l’Exterior i la plataforma Verkami.


Tota la informació del projecte al web www.catalanswanttovote.cat, a Facebook i a Twitter.