Antich: “La cultura i la llengua viuen situacions difícils i la millor resposta que podem donar com a país és més cultura, arreu i per a tothom”

Arrenca a Granollers el Límbic 2025, el festival itinerant de creació contemporània en català d’Òmnium Cultural
El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha recordat que “la cultura i la llengua viuen situacions difícils” i ha assenyalat que “la millor resposta que podem donar com a país [a aquesta situació] és més cultura, arreu i per a tothom”. “Una cultura que, com el Límbic, fomenta l’esperit crític, el sentit participatiu i la creació”, ha afegit. En una atenció a mitjans abans de la inauguració del Festival Límbic a Granollers, Antich ha dit que “des d’Òmnium tenim clar que la cultura ha de ser motor del país” i ha animat tothom a apropar-se a la capital del Vallès Oriental per gaudir del festival. “El Límbic és un gran ventall de la cultura creativa multidisciplinària del país”, ha afirmat.
El president d’Òmnium Cultural ha donat el tret de sortida al festival, juntament amb l’alcaldessa de la ciutat, Alba Barnusell, en un primer espectacle inaugural que s’ha fet a la plaça de l’Església de Granollers i a càrrec de la performer granollerina Júlia Barbany. Un espectacle en què hi han participat col·lectius com la Big Band de Granollers, els Xics de Granollers, el Cor Veus -el cor infantil dels Amics de la Unió-, Arsènic Espai de Creació i altres artistes il·lustres locals, que han fet un Assaig general per a un nou himne granollerí.
Tot seguit i fins dissabte al vespre, el festival Límbic es reparteix per tota la ciutat amb més d’una vintena de propostes de dansa, performances, monòlegs, espectacles, recitals i els concerts de Sabana, gavina.mp3, Fades, Ouineta i Figa Flawas. Al web del Límbic trobareu tota la programació.
Quarta edició del Festival Límbic
Granollers és la quarta ciutat que acull el festival, després de Terrassa, Sitges i Santa Coloma de Gramenet. Amb aquesta quarta edició, Òmnium consolida aquest ambiciós festival, que ha esdevingut un punt de trobada imprescindible per als amants de la cultura en català. Majoritàriament gratuït, itinerant, multidisciplinari i en català, ha tingut dalt dels escenaris artistes internacionalment reconeguts com Marina Herlop, Mushkaa, Julieta, el Col·lectiu Desasosiego o la companyia de dansa laSadcum, així com referents de la creació contemporània i emergent, com Triquell, Núria Guiu, Jèssica Pulla, Laia Estruch, Març Llinàs, Eléctrico 28, Amer Kabbani, The Tyets, Carles Rebassa, Renaldo & Clara, Ariox & Galgo Lento, Marc Sarrats, Oye Polo, Joel Díaz i Charlie Pee.