Arrenca la segona edició del Límbic d’Òmnium Cultural omplint els carrers de Sitges de joves creadors contemporanis en català 

Actualitat

Xavier Antich: “La cultura catalana està en un moment excel·lent. Per això cal reivindicar-la, lluir-la i fer-la accessible a tothom”

Sitges, 5 de maig de 2023 – El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha assegurat que “la cultura catalana està en un moment excel·lent. Per això cal reivindicar-la, lluir-la i fer-la accessible a tothom”. Antich ho ha dit durant la inauguració de la segona edició del Festival Límbic d’Òmnium Cultural, que omplirà de cultura contemporània en català i gratuïta els carrers de Sitges durant aquest divendres i dissabte. De naturalesa multidisciplinària i amb l’ambició de posar en diàleg totes les arts vives, el Límbic és una gran cita de cultura al carrer que demostra la vitalitat de la creació en català.

El president de l’entitat, Xavier Antich, ha assegurat durant la inauguració que vol “trencar les barreres per accedir a la cultura” i és per això que “el Límbic és 100% gratuït, 100% itinerant i 100% en català”. En aquest sentit, Antich ha volgut remarcar que el Límbic és “un espai de descobriment i de trobada de projectes, perquè la cultura és un dret per tothom” en una inauguració que ha seguit amb l’actuació de la cupletista Glòria Ribera. “El Límbic vol demostrar que en català es pot fer de tot: teatre, poesia, monòlegs, i també concerts gegants”, ha assegurat la cupletista en la seva actuació inaugural. 

Una actuació que ha estat marcada per un discurs reivindicatiu sobre la precarietat dels joves creadors i les dificultats per accedir a la cultura. Una inauguració que ha omplert la Platja de Sant Sebastià.

Apropar la cultura de creació catalana

El Límbic, que enguany se celebra els dies 5 i 6 de maig a Sitges reuneix una trentena d’artistes de disciplines com música, poesia o arts escèniques, entre d’altres, per diferents escenaris dels carrers sitgetans de manera totalment gratuïta.

D’aquesta manera, durant dues tardes i dues nits, Sitges acull les actuacions gratuïtes de The Tyets, Marina Herlop, Da Souza, Lildami o Mushkaa en l’àmbit més musical del festival. Però també els espectacles de dansa com Cyberexorcisme de Nuria Guiu o I love u I hate u de Mabel Olea. Les arts escèniques també tenen cabuda en el Límbic, i s’hi poden veure les obres del Col·lectiu Desasosiego o Mambo Project, entre d’altres. Finalment, durant els dos dies de Festival també hi passaran humoristes com Marc Sarrats o Oye Sherman